Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Допинговани ДПС комунизам: Цетиње у знаку петокраке, Броза, Кардеља и Моше!ДОМАЋА КОРЕЈА!

Пише: Иван Милошевић

Четири мјесеца прије 13. јула руководство Цетиња одлучило је да почне прославу 80 година тог датума. Наравно, тај датум и заслужује вишемјесечно обиљежавање, али како је то кренуло у престоници све личи на путујући ДПС циркус са дискурсима школе из Кумровца. Како пише “ЦДМ” Цетиње је облијепљено плакатима са мотивима из НОР-а, петокракама и само још фале логорске ватре, црвене мараме, кратке панталонице и слетови за дочек вољеног вође. Истина, тек је почело, па и све то можемо да очекујемо наредних мјесеци! Уколико ми неко наведе још који град, осим из Кореје, који на овакав начин велича комунизам, сам ћу да се вратим у вртић и да почнем да учим све испочетка!

Па, људи моји и Цетињани, резолуције ЕУ су јасно осудиле праксу тоталитарних комунистичких система и чак су забранили подизање обиљежја које славе то вријеме и траже да се нове власти извине жртвама тог система. И ДПС са овако окићеним Цетињем жели у Европу! Буди Бог са нама!

Могу да замислим како ће да се обиљежава 13. јул на Цетињу. Има сваки дан да се пуштају пјесме типа “По шумама и горама”, “Другарице посадимо цвијеће”…, а након тога слиједе филмови о Сутјесци и Неретви. Има да Аднан Чиргић и остали ДПС дворани организију свакодневна предавања о четничким злотворима из властите куће, а није искључено и да свака улица на Цетињу добије нова имена из богате братоубилачке борбе и омразе од 1941. до 1945. године!

Умјесто да се хладне главе и са 80-годишње временске дистанце реално сагледа тај период и ревидирају крути комунисички ставови, све ће се дешавати контра. Ионако до бола подијељени има додатно да се дијелимо и сипамо један другоме со на ране и пребројавамо ко је кога и зашто убио прије 80 година. Чудо чега се све не сјети овај ДПС! Буди Бог са нама и помози да преко главе претуримо нове комунистичке битке, епопеје, Игманске и остале маршеве, као и нове Титиће, Кардеље, Поповиће и Ковачевиће!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРЕПИСКА, “СРПСКА24” – ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: За комунисте има времена, за Равну Гору заузета!

СРПСКА: Први пут обиљежена годишњица оснивања Фочанске бригаде ЈВуО, јунаци који су бранили Србе!

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milo-stoltenberg

ДПС ВЕЉЕСИЛА, МОНТЕНЕГРИНИ И ТУРЦИ СЛОЖНИ: Мило замјеник Столтенберга!

puskin1

КОД СПОМЕНИКA ПУШКИНУ У ПОДГОРИЦИ: Обиљежено 225 година од рођена великог пјесника!

pio

ПЕС ДРУГА ВИОЛИНА ДПС-А: На чело Фонда ПИО довели активисту бившег режима из Бијелог Поља!

babunski

СТАРИ ЧЕТНИЦИ: Војвода Петко Илић из Старог Нагоричина!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!