Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДОК НА СРБЕ ДИЖУ ХАЈКУ ПОВОДИМ СВАКЕ ВЕЗЕ СА БЕОГРАДОМ: Суљо уједињује Бошњаке са Балкана!

Предсједник Бошњачког вијећа у Црној Гори Суљо Мустафић и предсједник Извршног одбора Мирсад Растодер, заједно са другим представницима бошњачких вијећа из региона, разговарали су, у Сарајеву, са чланом Предсједништва Босне и Херцеговине Денисом Бећировићем и предсједавајућим Дома народа Парламентарне Скупштине БиХ Кемалом Адемовићем .

Мустафић и Растодер су били и гости Свечане годишње академије Вијећа конгреса бошњачких интелектулаца(ВКБИ). Мустафић је у Сарајеву предсједавао и редовном сједницом регионалног Уреда бошњачких вијећа која обухвата вијећа и организације из БиХ, Црне Горе, Србије, Косова, Сјеверне Македоније, Хрватске и Конгреса Бошњака Сјеверне Америке(САД и Канаде), који је разматрао важна питања међусобног повезивања, у циљу јачања институционалне сарадње.

Предсједник Бошњачког вијећа у Црној Гори и предсједавајући Уреда за координацију бошњачких вијећа и организација Суљо Мустафић казао је да је бошњачки народ у свим државама у региону опредјељен за суживот, стабилност и демократске стандарде, те да снажно подстиче еуро-атланску перспективу тих држава и гради пријатељске односе.

Мустафић је рекао и да очекује од Босне и Херцеговине и њених институција већу проактивност, посебно у очувању идентитета, као и унапријеђења стања у областима образовања и културе и питањима који се тичу статуса Бошњака у свим државама региона, у којима су припадници овога народа аутохтони и утемељени у хисторијској и друштвеној реалности.

На сједници Уреда за кородинацију бошњачких вијећа договорене су инцијативе које ће у форми закључака бити достављене државним институцијама у Сарајеву, а односе се потребу организованог и системског приступа у очувању националног, културног и језичког идентитета бошњачког народа, те веће укључености бошњачких вијећа у међудржавној комуникацији , посебно у питањима која се тичу друштвеног положаја бошњачког народа у БиХ и државама региона.

Мустафић и Растодер су били и гости годишње Академије Вијећа конгреса бошњачких интелектуалаца које је обиљежило 31 годину постојања и рада, гдје су додјељене годишње награде и признања ове организације. Овогодишње признање почасног члана ова организација додјелила је Хајризу Хачку Брчваку, познатом привреднику и филантропу из Црне Горе.

извор: цдм

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ФАЛСИФИКАТИ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ: Стефана Првовјенчаног није крунисао папа, него Свети Сава и то руком Јована Крститеља!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА И УДРУЖЕЊЕ “ПРАВДА”: У Бијелом Пољу ДПС-овци ћутали када су примања била 147 евра, данас критикују када су порасла на 450!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!