Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДОГАЂАЈИ: Почињу “Његошеви дани”!

У Цетињском манастиру у петак, 10. новембра почеће овогодишња, 13. по реду књижевна манифестација “Дани Његошеви”. Књижевно вече које ће се одржати у Његошевој свечаној сали почеће у 18 часова.

У суботу, 11. новембра у Народној библиотеци “Радосав Љумовић” у Подгорици (сала “Марко Миљанов” биће одржан Округли сто “Његош и црногорске подјеле”, са почетком у 11 часова.

У недјељу, 12. новембра у Парохијском дому у Никшићу биће приређена свечана академија “Велика скупштина уочи Дана Његошевог”, са почетком у 19 часова. Учествоваће: Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије, градоначелник Никшића Марко Ковачевић,предсједник Српског покрета “Његош” Бранислав Баћовић, предсједник Књижњвног друштва “Његош” Милутин Мићовић, глумац Петар Божовић, Црквени хор “Свети новомученик Станко” и гуслари Никола Кривокапић и Радован Сукновић.

Водитељ програма: Милица Бакрач.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ И УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА: Осуђујемо покушај смјене Јанка Јелића, није култура све што се назива културом!

“ХУМАНИ” ЗАПАД: Караџић и Младић без одговарајуће љекарске његе, стање погоршано због лобирања за резолуцију у Сребреници!

СРБИ СВУДА: Четнички филм “Хероји Халијарда” након Вашингтона биће приказан и у Москви!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

romanovi-naslovna-750x430

У БУДВИ: Филм о Николају Другом Романовом!

висеград

СРПСКА: Андрићград жариште културе!

медо8

У ЦЕНТАР, НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Не може се против ДПС мафије борити са њиховим полицајцима, тужиоцима и судијама, нити по законима које су они усвајали да се заштите!

будва

БУДВА: Око Нове окупљена широка коалиција, сигурни у побједу!

скадар

ИЗ СТАРЕ ШТАМПЕ, ЕПИСКОП САВА ДЕЧАНАЦ: Скадар блистава круна српскога југа!