Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДЕЛЕГАЦИЈЕ И ТО ЊУЈОРШКЕ: Први бицикл заборава нема!

Пише: Иван Милошевић

Разочарао ме Дритан! Навалио да иде за Њујорк, па навалио! Изгледа да му је добро пао један круг бициклом у Њујорку, па је одлучио да се још мало провоза! Никад му није доста, за посљедње три године био је све што пожели и само му још фали тих пар њујоршких кругова, па да буде комплетан! Што ти је фотеља! Када је ухватиш, она више тебе не пушта, прати те дању, ноћу, у сну и на јави и на Цетињу и у Њујорку. Пуштај, госпођо фотељо, Дритана, пуштај га више из свог загрљаја, иначе има да се воза по Њујорку сваке године. Дритан је као мало дијете коме мајка купи бицикл и онда се не скида са бицикла док га не сломи и док не улупа кољена или прекине ланац. Нема шта, за Дритана први њујоршки бицикл заборава нема! 

Уистину не знам коју ће ону ствар Дритан да лети за Њујорк ( уколико није љубав према бициклима). Три године је алфа и омега владе, обишао је свијет о нашем трошку, понешто је радио и на домаћим задацима, предсједавао сједницама владе као да је неки паша или бег, признавао је албанско Косово када је год могао, одлазио тамо и гдје треба и не треба и шта ће још! Да неће као Мило да влада 30 година, да постане назамјењљив и тотално незаминљив! 

Пуштај Дритане фотељу, пуштај све нас и остале да почину од деценијских владара! Владао си један скоро пуни мандат, доста и путуј за Њујорк, али о своме трошку и вози по Менхетну, Бронкси и Лонг ајленду, бицикл док ти не досади! И не враћај се у Црну Гору, ако можеш, остани тамо и снађи се, а ми ћемо се већ некако овдје снаћи без тебе! 

А не знам ни овај Јаков шта је навалио за Њујорк! Да неће и он да проба њујоршке педале? Гарант да нико у УН не би ни примјетио да нема Јакова и Дритана, баш су толико битни, да их нико не примјећује ни када их негдје нема. Одржала би се та сједница и без њих двојице, велики ће још једном потврдити да су велики и да их забоље за УН, док ће мали још мањима доказивати како су велики и да су толико велики да не могу да вјерују да су толико мали! Залудних ли сједница УН, тобоже се питају о свјетским турбуленцијама, а о њима одлучују таман колико и ја! 

Јаков и Дритан су одлучили да наставе политичку зајебанцију и да јој додају нове елементе! Док се они зајебавају, обични грађани су поштено на……, посебно када сврате до продавнице! Од скока цијена таман поскоче до Њујорка и Дритановог бицикла и пожеле да им се Јаков и Дритан коначно скину са оне ствари, а и они би могли да почину од жуљева на том мјесту на којем се налазе већ дуже! 

Нешто контам да су Јаков и Дритан одлучили да се негдје тајно састану и договоре нешто око Милојкове владе. И за тајни састанак о јавним темама одабрали су Њујорк, односно сједницу УН. Док тобожњи свјетски државници буду одлучивали о томе да ли олује на Сатурну утичу на ред возова од Бијелог Поља до Бара, Јаков и Дритан ће у неком њујоршком кафићу договорити нови црногорски кабинет и одредити првог министра! И што да не, тамо ће пиће платити дневницама из државног буџета, а у Подгорици би се можда ухватили за свој џеп. Ипак је дубљи онај државни, а и слађи је када се троши у Њујорку, него у Гинташу!

 

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАСКРИНКАВАЊЕ “ЦДМ”-А И МОНТЕНЕГРИНА: За Милове колумнисте Срби “крвожедни”, а све плаћа Минстарство за медије!

СТАРИ БРОД: Обиљежене 82 године од злочина усташа Јуре Францетића над Србима!

ПУНИ СЕ ЧАША ЖУЧИ, ТИК-ТАК: ДНП суспендовао подршку Милојку до краја јуна, траже усвајање резолуције о Јасеновцу, двојно држављанство, да српски буде службени језик, враћање тробојке…!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!

sahovic

ИСТОРИЈА И ЦРНА ГОРА: Нова сазнања о убиству Бошка Бошковића 1924. године, спорни списи генерала Јауковића!