Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДАНИЈЕЛ СИМИЋ: Украјина није успјела да сруши одбрану Русије, на ратишту преко 1, 5 милиона војника!

Данијел Симић, новинар, писац, ратни репортер, председник Удружења новинара Републике Српске и покретач портала Фронтал.рс, по први пут је био гост канала Прави одговор, а говорио је о томе шта се дешава у Украјини и шта можемо да очекујемо кад почне сезона кише. Турској, по њему, Москва не може да верује, иако је Кремљ једним својим потезом свесно помогао Ердогану да поново победи на изборима, што је и објаснио. У каснијем делу емисије вратио се на тему Украјине и открио стратегију Русије.

Он је говорио о страдању српског народа током НДХ, о Јасеновцу и Јадовну, те о ревизионистима у нашим редовима који покушавају да смање број жртава, пре свега понашању и изјавама владике Јована Ћулибрка, од којег се СПЦ оградила, као и о Дејану Ристићу којег је Влада Србије именовала за директора Музеја жртава геноцида, па и његовом претходнику Вељку Ђурићу Мишини. Он је објаснио каква је њихова улога док траје прогон Срба у Хрватској и дан данас, и чишћење јама од остатака жртава. А навео је и како му је Хрватска забранила улаз у ту земљу и како га је њихова служба безбедности испитивала на њиховој граници.

Говорио је о својатању имена Босанаца односно Бошњака, а да се онда под тим именом својатају муслимани који уопште нису из Босне, па чак и Торбеши у Македонији.

Новинар и водитељ Никша Булатовић

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ШТА НУДИ “БУКВАР СРПСТВА”: Модерни водич кроз азбуку српске историје!

СРБИ У АМЕРИЦИ: У Нешвилу Американци који су прешли у православље подигли српски манастир!

“ГЛАС ХОЛМИЈЕ” ЗА ВИДОВДАН ПРИПРЕМИО ВРИЈЕДНА ПРИЗНАЊА: Награде припале проф. др Вучићу Дашићу, Неди Ђукић-Боројевић, Видаку Масловарићу и Ивану Милошевићу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jelenaboro

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

joanikije

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

gusle01

У ДАНИЛОВРАДУ: Гусларско вече поводом 72 године ГД “Његош”!

punisa

ДАН КОЈИ ЈЕ ИЗМЈЕНИО ИДЕЈУ ЈУГОСЛОВЕНСТВА: Пуниша Рачић убио Стјепана Радића, краљ Александар увео диктатуру!

alba7

УКОЛИКО СЕ ХРВАТСКА И АЛБАНИЈА НЕ КАЗНЕ ЗБОГ “УБИЈ СРБИНА” И “СРБЕ НА ВРБЕ”: Србија се повлачи са ЕП у Њемачкој!