Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Дамир Шеховић, Милов агент на службеном путу у Рожајама: Уочи 2. априла плаши муслимане Равном Гором!

‘-Мање бројни народи су на свакој историјској раскрсници показали апсолутну лојалност сопственој држави, јер резервне немају, као и њеним виталним грађанским и националним интересима. Тако је било 2006. године, а нека нико не сумња да ће тако сигурно бити и 2. априла 2023. године, када ће масовно изаћи на биралишта и гласањем за предсједничког кандидата Мила Ђукановића гласати за сопствену будућност и ставити печат на побједу грађанске Црне Горе, саопштио је предсједник Социјалдемократа Црне Горе Дамир Шеховић, на сједници ОО Социјалдемократа Рожаје.

Шеховић је казао се тренутно води одлучујућа борба за грађанску, мултиетничку, мултивјерску, европску Црну Гору с једне и националистичку и клерикалну државу са друге стране.

Foto: SD

Та друга Црна Гора, у којој данас нажалост живимо, је “ослобођена” Црна Гора коју гледамо од 30. августа на овамо, у којој се неријетко пјевају пјесме у којима “лелечу Турци, а кукају буле”, челни људи равногорског покрета постављају за директоре образовних установа, негатори геноцида у Сребреници бирају за министре и посланике, док се мање бројним народима који су на привременом раду ван Црне Горе настоји одузети пребивалиште, а самим тим бирачко и многа друга права. То је Црна Гора у којој се, само због имена и презимена, протјерују људи из институција система. Зато нема никакве дилеме да ће Рожаје и Бошњаци, баш као и 2006. године, снажно дићи глас против такве, ретроградне Црне Горе, чиме ће, као и увијек уосталом, снажно допринијети побједи грађанског, мултинационалног, мултивјерског друштва, које једино као такво има шансу да се врати на европски пут са кога је прије двије и по године скренуло, рекао је он.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРЕПИСКА, “СРПСКА24” – ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: За комунисте има времена, за Равну Гору заузета!

СРПСКА: Први пут обиљежена годишњица оснивања Фочанске бригаде ЈВуО, јунаци који су бранили Србе!

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

puskin1

КОД СПОМЕНИКA ПУШКИНУ У ПОДГОРИЦИ: Обиљежено 225 година од рођена великог пјесника!

pio

ПЕС ДРУГА ВИОЛИНА ДПС-А: На чело Фонда ПИО довели активисту бившег режима из Бијелог Поља!

babunski

СТАРИ ЧЕТНИЦИ: Војвода Петко Илић из Старог Нагоричина!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!

Slobodan-Vladušić

ПРОФ.ДР СЛОБОДАН ВЛАДУШИЋ: На Западу књижевност је изгубила аутономију, више се вреднује њена идеолошка функција!