Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Црква: Чланице Кола српских сестара у Јасеновцу!

Чланице Сабора кола српских сестара учестовале су у овогодишњој прослави спомена Светих новомученика Јасеновачких, у суботу 2. септембра 2023. године у манастиру Светог Јована Крститеља у Јасеновцу.
Предвођене предсједницом СКСС Сенком Дурутовић, присуствовале су светој литургији и помену, коју су тога дана служили бројни арјихереји са свештенством и вјерним народом. Чланице СКСС сабрале су се на овом светом мјесту са свих страна из српских земаља. Било је присутно 40 представница из Републике Српске, 8 представница из Србије и 5 из Црне Горе. 
Овом приликом чланице СКСС уручиле су надлежном владики јасеновачком, Његовом Преосвештенству епископу пакрачко-славонском г. Јовану Ћулибрку скроман прилог, колико је ко могао, као попут оног скромног прилога удовичине лепте кога спомиње Свето Јеванђеље. Помоливши се Богу и узевши благослов од Светих новомученика Јасеновачких, чланице Сабора кола српских сестара, вратиле су се својим домовима и мјестима гдје живе и гдје се труде, да још више допринесу у свом харитативно-хуманом раду, свима онима којима је помоћ потребна.
Нека благослов Божији и заступништво Светих новомученика Јасеновачких, прати све трудбенице и чланице Сабора кола српских сестара, које својом материнском жртвом и љубављу уграђују себе у Цркву и заједницу љубави Божије. 
мр Александар Вујовић, професор Цетињске богословије
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

ГЕНОЦИД НАД СРБИМА: Прошло је 79 година од пробоја логораша у Јасеновцу!

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!