Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Братске стазе, Подгорица – Београд: Јелена Боровинић-Бојовић била гост Николе Никодијевића!

Председник Скупштине града Никола Никодијевић угостио је данас председницу Скупштине Главног града Подгорица др Јелену Боровинић Бојовић, која је с делегацијом Подгорице у званичној, дводневној посети Београду.

Никодијевић је том приликом истакао да му је изузетна част што се први пут састаје са председницом Скупштине Подгорице и захвалио је Јелени Боровинић Бојовић што јој је прва посета од како је изабрана управо посета Београду.

Београд и Подгорица гаје заиста блиске односе и постоји доста области у којима можемо заједнички да делујемо, да разменимо искуства и да помогнемо једни другима. Околности су биле такве да сем протоколарне сарадње и сарадње у области културе, нисмо имали ближе контакте два главна града. Очекујем да у будућности имамо блиску и плодоносну сарадњу – рекао је Никодијевић.

Према његовим речима, на састанку је било речи о томе како два града могу један другом да помогну у различитим областима.

Сагласили смо се да сарадњу проширимо на привредну, где постоје изузетно велики потенцијали и Подгорице и Београда. Морамо учинити све да те потенцијале приближимо, да повежемо привредне коморе, с обзиром на то да су спољнотрговински односи такви да смо једни другима потребни – рекао је први човек градске скупштине.

Јелена Боровинић Бојовић изразила је задовољство због тога што је посетила колегу у Београду, са којим је имала част да разговара о блиској сарадњи два града.

Нема логичнијег следа догађаја од блиске сарадње између Београда и Подгорице. Имали смо изузетно плодоносан и конструктиван састанак, а надам се да ћемо неке заједничке визије и иницијативе врло брзо у будућности и реализовати. Очекујем да сарадња између два главна града буде уздигнута на никад бољи ниво, да комуникација између два градска парламента буде изузетна, те да својим искуствима и знањем допринесемо блискости Београда и Подгорице – навела је након састанка Јелена Боровинић Бојовић.

Она је најавила да ће акценат бити на комуникацији између привредних комора градова, али и на дигитализацији, социјално осетљивим категоријама и транспарентности парламента у односу с грађанима.

Извор: град београд

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ И УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА: Осуђујемо покушај смјене Јанка Јелића, није култура све што се назива културом!

СРБИН ГАЗИ: Новак Ђоковић у полуфиналу Монте Карла!

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК ПАРТИЈЕ ПЕНЗИОНЕРА: Најстарији суграђани све лошије живе, власници трговинских ланаца све богатији, а власт ћути!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

висеград

СРПСКА: Андрићград жариште културе!

romanovi-naslovna-750x430

У БУДВИ: Филм о Николају Другом Романовом!

медо8

У ЦЕНТАР, НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Не може се против ДПС мафије борити са њиховим полицајцима, тужиоцима и судијама, нити по законима које су они усвајали да се заштите!

будва

БУДВА: Око Нове окупљена широка коалиција, сигурни у побједу!

скадар

ИЗ СТАРЕ ШТАМПЕ, ЕПИСКОП САВА ДЕЧАНАЦ: Скадар блистава круна српскога југа!