Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Братислав Дикић: Нудили су новац и да живим у Луксембургу само да оптужим Вучића, СПЦ и Србе у Црној Гори!

Генерал и бивши командант Жандармерије Братислав Дикић, открио је да га боли неправда која му је учињена у Црној Гори, када је оптужен за учествовање у наводном покушају државног удара. Он је испричао и шта су му све нудили у замјену да потпише документ у којем би оптужио Србију и предсједника те државе Александра Вучића и Српску православну цркву, да стоје иза, наводног, покушаја државног удара.

То што се дешавало у Црној Гори је један веома тежак период, период неправде, а она највише боли. Притворени у самици од пет и по квадрата и четири и по године немате контакт са свијетом, не можете да се браните, породица сама преживљава и ја пареживљавам некако у тој ћелији. Није ми било лако, тортура је била присутна нон стоп, стално притисак да нешто признам, истакао је Дикић у емисији „Црна хроника“ на Курир телевизији.

Он додаје да се појавио свједок сарадник у поступку који је изнио неистине, на којим је касније базирана незаконита и неправедна пресуда.

Доносе пресуду засновану на неистинама и лажима. Свједок сарадник је био смјештен у близини моје ћелије, причали су ми полицијаци да је долазио крвав и модар јер се од њега тражило да потврди прву причу тужиоцима, да поново оптужи Србију. Он то није хтио и онда су га испоручили Хрватској, објаснио је Дикић.

На питање шта је подразумијевала тортура, Дикић одговара:

Тортура је била константна да оптужим Србију, Српску православну цркву, наше Србе у Црној Гори, а на крају је посљедњих мјесеци су тражили да оптужим предсједника Александра Вучића, да је он знао да сам ја у Црној Гори, наводно, требало је да рушим државу. Несхватљиво је шта су они покушали да ураде, додаје Дикић.

Највише га је, како каже, заболио напад на породицу.

Најтеже ми је пао породицу, на ћеркицу. Новац су им нудили, па онда и да ће мене и њих да пребаце у Луксембург, гдје би нам обезбиједили средства до краја живота. Ма све су написали, а моје је било само да потпишем. Наравно, како нормалан човјек то да уради, па ја не бих могао да живим са тим. Одлучио сам да истрајем до краја, па и ако ми буде крај у тој ћелији. На крају правда је стигла јер има часних судија још у Црној Гори, закључио је Дикић.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА И РЕСТИТУЦИЈЕ: Зоран Радовић спасио судије!

МУЗЕЈ СРПСКЕ: Изложба “Краљ Петар Први”!

ЧУВАРУ ЛОВЋЕНСКОГ ЗАВЈЕТА – СВЕТОПОЧИВШЕМ МИТРОПОЛИТУ АМФИЛОХИЈУ: Да се врати капела на Ловћен!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

kapela-mauzolej

ПОВРАТАК КАПЕЛЕ ОШАМУТИО МОНТЕНЕГРИНЕ: Не дају маузолеј, па да хљеба неће јест, кажу да је умјетничко дјело какво свијет није гледао!

mandić

ЗБЦГ: Подржавамо парламентарну истрагу о државном удару, након ње Мило ће морати у затвор!

moskva2

МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РУСИЈЕ: Забрана руских медија непријатељски акт, одговорићемо!

milo-karikatura-409x298

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

putovrazi

КАДА ПОЛИТИЧАРИ НЕЋЕ ЗАЈЕДНО, ХОЋЕ ПИСЦИ: УКЦГ и УКС представљају књигу Благоја Ж. Поповића ” Стрелице и путоврази”!