Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“БРАЋА” ХРВАТИ: У Задру претучени члан управе “Звезде” и два новинара из Београда!

Срамне сцене у Задру. Како је саопштила Црвена звезда, чланови управе клуба из Београда, као и новинари су нападнути на улицама хрватског града. Поводом инцидента уочи меча АдмиралБет АБА лиге огласили су се и црвено-бели.

КК Црвена звезда обавештава јавност да су током суботе увече у два одвојена инцидента у Задру без икаквог разлога, нападнути члан УО нашег клуба, заједно са још једним пријатељем клуба са којим је био друштву, као и два члана новинарске екипе која је са делегацијом КК Црвена звезда стигла из Барселоне. Сви су у нападу од стране бројних маскираних хулигана претучени, и том приликом доживели су озбиљне повреде! Као клуб захтевамо хитну реакцију надлежних органа, на првом месту хрватске полиције и служби безбедности као и привођење нападача, јер је просто невероватно да се нападају људи који су у Задар стигли као део делегације нашег клуба, који нису имали никаква обележја нашег клуба на себи, нити су на било који начин провоцирали било кога! Посебно је симптоматично да ми као клуб из Београда већ имамо информације да оба напада повезује иста особа (возач таксија) који је са аеродрома превозио и новинарску екипу, и члана нашег Управног одбора! Због свега наведеног, а могуће и као последица отвореног писма навијача Задра које је потпуно непотребно подигло тензију, као и свега што се дешава током суботе у Задру, КК Црвена звезда и званично је затражио да се утакмица у недељу игра без присуства публике – јер нам увертира од суботе, када је без икаквог разлога почео својеврсни лов на људе из делегације нашег клуба, наговештава да услови за одигравање утакмице неће бити регуларни – наведено је у саопштењу Звезде.

Кошаркашки клуб Задар оштро је осудио напад на новинаре и делегацију Звезде уочи меча 8. кола АБА лиге који је на програму у недељу од 17 часова.

Непознати маскирани починитељи данас су у два одвојена инцидента физички напали и повредили двојицу новинара, који су у Задар дошли како би пратили утакмицу АдмиралБет АБА лиге у којој сутра у Дворани Крешимир Ћосић гостује Црвена звезда Меридианбет, те члана Управног одбора клуба, који је био у друштву с пријатељем. Кошаркашки клуб Задар оштро осуђује ове тешке инциденте који бацају љагу на име клуба и Задра као града. Физички напад на представнике гостујуће екипе и новинаре чин је хулиганизма који нема никакве везе са навијањем и љубављу према клубу. Такву групу не можемо препознати и прихватити као навијаче, већ као групу хулигана, а овакви инциденти никад нису и неће бити у складу с вредностима које пропагирамо као клуб и заједница. Чврсто стојимо иза раније изнесеног става како насиљу нема места у спортским нити било којим другим окружењима. Као спортски колектив, увек ћемо бити посвећени промовисању фер игре и спортског духа као и позитивне атмосфере на трибинама и изван њих. Нереди не угрожавају само сигурност свих присутних већ нарушавају репутацију кошаркашке игре коју сматрамо спортом који спаја како људе тако и различите културе. Још једном се ограђујемо од овог срамотног чина и исказујемо жаљење новинарима, нападнутом представнику Црвене звезде Меридианбет и његовом пријатељу, њиховим породицама, клубу и редакцији. Позивамо све навијаче да сутра током утакмице покажу право лице Задра, навијањем за клуб и ограђивањем од оних који позивају на националну, верску, расну, полну мржњу или нетрпељивост, а посебно насиљем. Осим казни, ризикујемо нарушавање слике клуба и града, која је већ након овог чина неповратно нарушена. Навијајмо за Задар и поштујмо своје противнике, само на тај начин можемо победити и на терену и изван њега – стоји у саопштењу Задрана.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДА ЛИ СЛУЧАЈНО: Новак Ђоковић у Риму добио флашу у главу!

СЈАЈНИ СРБИН: Никола Јокић најбољи играч НБА лиге!

СРБИН БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ: Новак Ђоковић најбољи спортиста на планети!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

patru

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!