Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Боро и Рамиз: Округло, па на чоше, пада влада, мало сјутра!

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић и премијер Дритан Абазовић имали су данас консултације о превазилажењу проблема у функционисању извршне власти изазваних усвајањем Уговора о питањима од заједничког интереса Владе Црне Горе и СПЦ, наводи се у заједничком саопштењу након састанка.

Заједнички је оцијењено да је у интересу Црне Горе и њене европске будућности да се сачува политичка стабилност и унаприједи функционалност институција система, како би држава кандидат за чланство у ЕУ, у најкраћем могућем року, испунила приоритетне обавезе из европске агенде, пише у заједничком саопштењу Кабинета Предсједника и Кабинет предсједника Владе.

У том контексту, како се наводи, корисном је оцијењена идеја да се прије наставка даље процедуре везане за Уговор стручној и научној јавности Црне Горе, односно представницима Универзитета и цивилног друштва са компетенцијама за правна питања, још једном представи текст Уговора и обезбиједи додатна провјера усаглашености актуелне верзије Уговора са уставно – правним системом Црне Горе и тиме отклоне све недоумице које су актуелизоване овом темом.

Поручено је да, у међувремену, политички фокус потребно је усмјерити на дијалог свих парламентарних партија о обезбјеђивању потребног консензуса за избор чланова Судског савјета, судија Уставног суда и покретање процедура за избор ВДТ-а.

-Заједничка је оцјена да би се тиме показао одговоран однос државе према подстицају институција ЕУ да се ефикасним испуњавањем преосталих привремених мјерила за област владавине права створе услови за убрзање укупног преговарачког процеса. То би био и најбољи прилог стабилности и укупном просперитету црногорске државе и друштва, оцијењено је на састанку.

Предсједник и премијер су се сагласили да без обзира на политичке или друге разлике које постоје у нашем друштву, рјешење увијек треба тражити у дијалогу унутар институција система.

Такође, Ђукановић и Абазовић су осудили било какав облик, говора мржње или насиља, наглашавајући да је међунационални и међувјерски склад највећи друштвени капитал Црне Горе и нешто по чему је наша држава препозната широм региона и Европе, додаје се у саопштењу.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ И УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА: Осуђујемо покушај смјене Јанка Јелића, није култура све што се назива културом!

СРБИН ГАЗИ: Новак Ђоковић у полуфиналу Монте Карла!

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК ПАРТИЈЕ ПЕНЗИОНЕРА: Најстарији суграђани све лошије живе, власници трговинских ланаца све богатији, а власт ћути!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

romanovi-naslovna-750x430

У БУДВИ: Филм о Николају Другом Романовом!

висеград

СРПСКА: Андрићград жариште културе!

медо8

У ЦЕНТАР, НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Не може се против ДПС мафије борити са њиховим полицајцима, тужиоцима и судијама, нити по законима које су они усвајали да се заштите!

будва

БУДВА: Око Нове окупљена широка коалиција, сигурни у побједу!

скадар

ИЗ СТАРЕ ШТАМПЕ, ЕПИСКОП САВА ДЕЧАНАЦ: Скадар блистава круна српскога југа!