Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БОРАЧКА УДРУЖЕЊА ИЗ ФОЧЕ ПОВОДОМ ЈОШАНИЦЕ: Вређају српске жртве, дјецу прогласили војним циљем!

Удружења проистекла из Одбрамбено-отаџбинско рата и општинско руководство из Фоче, најоштрије осуђују срамну одлуку Суда БиХ да одбаци оптужницу за злочине над Србима у Јошаници.

Поручују да очекују да након поновног достављања оптужнице од стране Тужилаштва против припадника тзв. Армије БиХ, Суду БиХ, који је вратио на допуну, престану са вријеђањем српских жртава и њихових породица и да имају храбрости и започну с процесом доказивања истине и задовољења правде. Уколико се, кажу, настави са вријеђањем жртава- најављују и протесте.

Заиста тешко и срамотно не могу да вјерујем 31 годину након свега понављам истину, опет нас убијају сада оловком. Ко има право да каже да су дјеца били легитиман војни циљ, жене који су спремале крсну славу, па и мене која сам тада имала седамнаест година. Срамотно баш срамотно – навела је Душанка Лаловић, свједок српског страдања у Горњој Јошаници код Фоче.

Љубиша Достић предсједник Скупштине Борачке организације Фоча каже да не може да вјерује да је неко дјецу ставио као легитиман војни циљ а зна се, каже, да је легитиман војни циљ само јединица која је на задатку.

Усагласили смо се да ћемо пратити све шта се дешава и уколико се не почне са задовољењем правде искористићемо све законске услове па чак и протесте испред суда и тужилаштва БиХ – истакао је Јанко Филиповић, предсједник Општинске организације породица погинулих бораца.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ОДРЖАН РАВНОГОРСКИ СКУП У РОДНОМ СЕЛУ ДРАГИШЕ ЦВЕТКОВИЋА, ПОСЉЕДЊЕГ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ КРАЉЕВИНЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Чичина идеја огањ Српства, слободарске Србије и српског поноса!

ЧЕТНИЧКЕ ЛЕГЕНДЕ: Поручник Ивко Јовановић!

ЧЕТНИЧКЕ ЛЕГЕНДЕ: ДР Огњан Адум, Дражин шифрант!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jelenaboro

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

joanikije

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

gusle01

У ДАНИЛОВРАДУ: Гусларско вече поводом 72 године ГД “Његош”!

punisa

ДАН КОЈИ ЈЕ ИЗМЈЕНИО ИДЕЈУ ЈУГОСЛОВЕНСТВА: Пуниша Рачић убио Стјепана Радића, краљ Александар увео диктатуру!

alba7

УКОЛИКО СЕ ХРВАТСКА И АЛБАНИЈА НЕ КАЗНЕ ЗБОГ “УБИЈ СРБИНА” И “СРБЕ НА ВРБЕ”: Србија се повлачи са ЕП у Њемачкој!