Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БОГОСЛОВИЈА: Посјета професора машинства Цетињу!

Поводом јубилеја 160 година постојања најстарије средње образовне установе у Црној Гори, Богословије Светог Петра Цетињског на Цетињу (1863-2023), делегација професора Машинског факултета Универзитета у Београду и Машинског факултета Универзитета Црне Горе у Подгорици, посјетила је њене професоре и ученике.
Претходно су се господа професори поклонили светињама, нетљеним и чудотворним моштима Светог Петра Цетињског Чудотворца, Светој десници Светог Јована Крститеља, дијелу Часног и Животворног Крста Господњег и осталим цетињским светињама. После поклоњења светињама катедралног храма Цетињског манастира – Рођења Пресвете Богородице, гости су обишли и ризницу Цетињског манастира, која са својим експонатима, рукописним и штампаним књигама, спада и једну од највећих и најбогатијих ризница Српске православне цркве.
Уважене госте у пријемном салону Цетињске богословије дочекао је господин ректор протојереј Благоје Рајковић са професорима, који су их упознали са историјатом најстарије средње школе у Црној Гори, која ове године слави свој јубилеј и из које је изникао и данашњи Универзитет Црне Горе.
Овом приликом ректор школе протојереј Благоје Рајковић је професорима из Београда и Подгорице, уручио скромне поклоне и нека од издања Богословије Светог Петра Цетињског, позвавши их да опет буду гости Цетињске богословије и Цетињског манастира.
мр Александар Вујовић,
професор Богословије Светог Петра Цетињског
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗБЦГ: Катнић кривицу сваљује на Сашу и Петра!

ПЕНЗИОНЕРИ ПИСАЛИ БИВШЕМ ШЕФУ РЕЖИМА: Дон Мило Корлеоне нас је упропастио као ниједан окупатор!

“ПРЕСИНГ” НА ГРАДСКОЈ ТВ: Тоталитаризам, крвна освета и ДПС патриотизам!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

комуниуби

КОМУНИСТИ ЦРНИ ВРАНИ И ЊИХОВИ ЗЛОЧИНИ: Убили Љубицу Поповић у Лушцу код Берана, њен убица постао народни херој!

gradski trg (5)

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

катнић0

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Tito

РАСКРИНКАВАЊА, ЈОСИП БРОЗ ТИТО: Од лопова до маршала!

скадаркон

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!