Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БИХ: Оптужница против Нермина Порића због заробљавања и стријељања Срба!

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Нермина Порића /55/ због учешћа у заробљавању и стријељању заробљених Срба на подручју Босанке Крупе.

У оптужници је наведено да је Порић, у својству командира Војне полиције такозване Армије БиХ, у љето 1995. године учествовао у нападу и заробљавању најмање 25 припадника Војске Републике Српске на локалитетима Кобиљњака, Осмаче и Ћолујка.

Четири заробљеника одмах су убијена, а преостали су одведени у заробљеништво у објекте притвора које је контролисала Војна полиција. Заробљени војници су касније убијени на три локације, неки пуцњима из ватреног оружја, а дио тешким премлаћивањем до смрти, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Порић, осим што је учествовао у заробљавању и стријељању, ништа није предузео иако је знао да и да њему подређени припадници Војне полиције врше незаконита одвођења и убиства заробљеника.

Оптужени, који је држављанин и БиХ и Словеније, тренутно се налази у Аустрији и Тужилаштво БиХ ће у наредном периоду подузети законом предвиђене активности за његово изручење и суђење у БиХ, наводи се у саопштењу.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ФАЛСИФИКАТИ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ: Стефана Првовјенчаног није крунисао папа, него Свети Сава и то руком Јована Крститеља!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА И УДРУЖЕЊЕ “ПРАВДА”: У Бијелом Пољу ДПС-овци ћутали када су примања била 147 евра, данас критикују када су порасла на 450!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!