Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Београд: Отворен “Свесрпски дјечји сабор”!

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором Ђорђе Милићевић данас је отворио „Свесрпски дечији сабор“ у Дечијем културном центру у Београду.

Mинистар Милићевић  je нагласио да је oва манифестација најбоља слика слоге и јединства, да су млади из српске дијаспоре и деца из Србије данас овде да кроз дружење, песму и игру јачају међусобне везе, развијају осећај припадности и патриотизма.

На „Свесрпском дечијем сабору“ учествују деца београдске ОШ „Старина Новак“ и деца  из дијаспоре: хор “Просвјета“ з Аустрије , малишани из ОШ “Никола Тесла” из Мађарске, Српски културни центар из Офенбаха на Мајни из  Немачке, Теоретска гимназија “Доситеј Обрадовић” из Румуније, Вуковарско српско певачко друштво “Јавор” – хор “Јаворчићи” из Хрватске и КУД “Српски вез” из Македоније.

Министар је истакао да током овог „Свесрпског дечијег сабора“ деца имају прилику да стекну нова пријатељства, да се упознају са значајним личностима, културним достигнућима и историјом наше земље. Такође, министар је додао да је ово могућност да деца из дијаспоре унапреде српски језик, јер је језик веза која нас спаја, без обзира на удаљеност.

Министар је рекао да ће деца посетити институције Републике Србије и музеје, шетати кроз Београд, уз едукативне програме и радионице, као да ће имати и спортско-рекреативне активности.

-Верујемо да ће искуства која ћете овде стећи бити драгоцена и да ће вам пружити снажну везу са својим коренима и српским идентитетом, истакао је министар.

Милићевић је нагласио да је „Свесрпски дечији сабор“ место сусрета, забаве и учења, и захвалио деци на учешћу као би заједно стварали мостове међу генерацијама, да се негују вредности и да се гради будућност која ће бити чврсто утемељена у љубави према нашој отаџбини.

Том приликом министар Милићевић је са директором Дечијег културног центра Гораном Марићем потписао уговор о покровитељству.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

ПОВРАТАК КАПЕЛЕ ОШАМУТИО МОНТЕНЕГРИНЕ: Не дају маузолеј, па да хљеба неће јест, кажу да је умјетничко дјело какво свијет није гледао!

МОНАРХИЈА: Сјећање на годишњицу рођења краља Петра и смрти принца Томислава!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

osman8

БОШЊАЧКИ ПУТЕВИ БЕСПУЋА: Брину о Сребреници, злочине Османа Растодера у Плаву и Гусињу ни да помену!

spurnjik

КАКО ТАТА КАЖЕ: Влада Црне Горе забранила рад и емитовање руских медија!

tihomir1

РЕАКЦИЈЕ НА УКИДАЊЕ РУСКИХ МЕДИЈА, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ (УНЦГ): Људи који воде Владу ЦГ су слијепи послушници америчке амбасаде у Подгорици!

pakao

МОНТЕНЕГРИНИ НА АПАРАТИМА: Над Црном Гором се надвила сјенка (Андрија Мандић и капела) мрачнија од италијанске на Петровдан 1941. године!

Gornje-Zaostro-Krug-17-768x432

ЗАОСТРО КОД БЕРАНА: Голуб Добрашиновић, жив се предати Турцима није хтио, братсва дијелио на људе и нељуде!