Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БЕЛИ ДВОР: Концерт “Љубав” у извођењу “БеоБалета”!

Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су синоћ у Краљевском Двору домаћини гала концерта „Љубав” у извођењу дечијег хора БеоБалет, који је другу годину заредом одржан под покровитељством Фондације за културу и образовање Њ.К.В. Престолонаследника Александра. Повод за овај концерт био је Светски дан детета који је обележен прошле недеље.

Концерт је одржан под називом „Љубав“, јер она има моћ да мења свет, лечи, инспирише и даје снагу, неопходан је елемент сваког срећног детињства и испуњене личности. Љубав према култури, уметности и музици овом приликом окупила је децу из Србије, Бразила, САД, Француске, Словеније, Канаде, Русије, Немачке итд. Чланови дечијег хора БеоБалет из свих ових земаља, балерине музичарке и певачице, учиниле су вече посебним, показујући да музика и уметност имају неоспоран значај и утицај на децу, на њихово васпитање, развој и образовање, као и да су уметност и љубав најбољи учитељи.

Заједно са Њиховим Краљевским Височанствима, догађају су присуствовали бројни угледни гости из сфере привреде, уметности, културе и јавног живота Србије.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар, као домаћин манифестације, у свом говору је рекао: „Када видимо како су деца уживала у свом вечерашњем наступу, нама одраслима она истовремено тим наступом шаљу важну поруку. А то раде на најбољи могући начин – кроз културу и заједничко уживање у музици и плесу. Та порука је – да их морамо уважавати, поштовати жеље деце и да смо ми ти који треба да им обезбедимо бољи, сигурнији и лепши свет. Сва деца широм света заслужују да живе у стабилном и безбедном окружењу, уз поштовање њихових права. Обезбеђујући то, и учећи их стварним и исправним вредностима, обезбеђујемо будућност света у коме живимо. Они ће наследити овај свет од нас, а ми треба да се постарамо да је њихова будућност сигурна.

Датум 1. јун као Светски дан детета установила је Генерална скупштина Уједињених нација 1954. године. Тог дана се широм света одржавају манифестације са циљем организовања дружења деце. Поред тога, овај дан има за циљ да скрене пажњу јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.

Хор БеоБалет је настао са намером да децу упозна са великом магијом и чаробном енергијом коју носи, али и да афирмише квалитетну дечију музику домаћих и страних уметника. На репертоару хора налазе се најлепше дечије песме, познати домаћи и страни поп и рок хитови, као и традиционалне песме из целог света. Наступ деце БеоБалета је аутентично музичко путовање кроз време и различите земље широм света.   

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ИСТОРИЈА И ЦРНА ГОРА: Нова сазнања о убиству Бошка Бошковића 1924. године, спорни списи генерала Јауковића!

ЕМИР КУСТУРИЦА: Резолуција не признаје свјетско право, Српска ће опстати!

СРПСКА: Обиљежен Дан Билећке бригаде!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ВЛАДАЈУЋА ВЕЋИНА ПРЕДЛОЖИЛА: Текст Резолуције о Јасеновцу!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

patru

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!