Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Авганистан и Балкан: НАТО ће отићи и са Косова, отето проклето, оружје Срба стрпљење!

Пише: Владимир Пребирачевић. директор Српско-Руског центра „ Мајак“

Давне 2001 године Америка је прогласила још једну победу над тероризмом окончавши напад на Афганистан постављањем Афганистанске владе по својој мери. Огромна количина новаца је у наредних 20 година уложена у пројекат другачији Афганистан, а у темеље такве модерније и демократскије државе уграђени су и животи преко 200 000 Ффганистанаца који су погинули у разноразним међусобним борбама али и против окупационе НАТО алијансе. У тих двадесет година преко 2500 НАТО војника је погинуло у разним операцијама. Тачан број рањених и расељених у Афганистану се може само нагађати.

По проценама одређених америчких извора у афганистанску војску је уложено преко 85 милијарди долара порезних обвезника САД-а. За те паре Афганистанци су добили опрему, обуку , инфраструктуру и шта све не, али никако их нису научили лојалности. За три недеље од повлачења НАТО војника из Афганистана дошло је до потпуног преокрета и Талибани су освојили скоро цео Афганистан. По многим извештајима са терена може се видети да је у већини случајева отпор окупационе НАТО менторисане Афганистанске војске био слаб , неорганизован, неефикасан, али углавном га није ни било у већини покрајина. Талибани су у великој мери само умарширали у покрајине и градове и постављали контролне пунктове и заставе свога покрета које су показивале ко је нови шериф у граду. Војска Афганистана је активно прелазила на страну Талибана јер је вероватно била пуна таквих војника привремено глумећи нову војску. Са почетка талибани су примењивали бруталну силу и одмазду али како је време одмицало све су имали лукавији приступ.

Американци се опет, а то већ постаје традиција, повлаче преко ваздушног моста водећи са собом одређени број својих сарадника срећника који неће бити препуштени Талибанима да о њима, издајницима свога народа, воде рачуна на њима познат начин. Огроман број, наравно Американци ће да пребаце својим савезницима тражећи од њих да поднесу притисак огромног броја Афганистанаца у кратком временском периоду тобоже док не прођу верификацију како би их пустили на америчко тло. Наравно по старом добром обичају пробраће нешто образованих а остале оставити својим савезницима као рачун учешћа са Американцима у још једној авантури увођења демократије у земљама које им нису по вољи. Треба добро размислити зашто све државе морају да имају потписан билетерални споразум са САД који штити њихове војнике и официре од законских обавеза, а то само говори о злочиначком карактеру такве војске и начина како они уводе демократију у земље које им нису по вољи.

Опет ће Холивуд да снима срцепарајуће филмове са војним темама у којима се Американци приказују као хероји али једини успех на глобалном плану који они остварују је стварање хаоса, сиромаштва, избеглица и нестабилности и за то су стручњаци. Њихови војни успеси су углавном криминални и зато траже од свих да не смеју да их процесуирају. Афганистан је још један пример да је њихова звезда у слободном паду и треба сабијати сопствене редове и водити активну акцију у враћању наших територија које су нам под њиховим менторством одузели и окупирали уз огромне злочине над нашим народом широм бивше СФРЈ, како у рату тако и у миру својим непријатељским одлукама. Не каже се случајно отето проклето. Време ради за нас, као што је радило за Талибане. Косово и Метохија ће поново бити слободни и српски пре или касније, али за то је потребан рад, мукотрпан рад да би се света српска земља вратила у руке оних који су на страни правде увек били и који никада нису освајали туђе него само штитили своје огњиште. Бог је са нама и то је огромна предност над неправдом, безумљем и отпадништвом са друге стране.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЈАКОВ, ЈЕЛЕНА И РТЦГ ЋУТЕ: Четницима још нијесу опростили, комунизам влада Црном Гором!

ПИСМО РОЂАКУ: Шпијуни, шта има ново код мене?

ПИСМО РОЂАКУ, СРБИ И ДИЈАСПОРА: Да је зликовац Тито жив данашњој четничкој емиграцији додијелио би орден захвалности!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milo-stoltenberg

ДПС ВЕЉЕСИЛА, МОНТЕНЕГРИНИ И ТУРЦИ СЛОЖНИ: Мило замјеник Столтенберга!

puskin1

КОД СПОМЕНИКA ПУШКИНУ У ПОДГОРИЦИ: Обиљежено 225 година од рођена великог пјесника!

pio

ПЕС ДРУГА ВИОЛИНА ДПС-А: На чело Фонда ПИО довели активисту бившег режима из Бијелог Поља!

babunski

СТАРИ ЧЕТНИЦИ: Војвода Петко Илић из Старог Нагоричина!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!