Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ: У владу побједници избора од 30. августа!

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић казао је за ТВ Пинк да ће се до четвртка, када је конститутивна сједница парламента, знати у ком правцу ће се кретати Црна Гора, те додао да ће се тада дефинисати парламентарна већина.Он је навео да би Владу требало формирати од оних који су побиједили 30. августа 2020. године и додао да су спремни да уђу у њу.

Мандић сматра да је потребно вољу грађана преточити у нову владу.

У четвртак имамо констутивну сједницу Скупштине и у року од мјесец дана предсједник Црне Горе треба да да мандат неком од људи који ће да састави владу. Мандатар ће имати рок од три мјесеца да састави владу, то су временска ограничења која нас чекају. Што се тиче преговора, ми смо их отпочели разговоре. Ми смо одређене принципе који су предложени прихватили, они воде разговоре и са другим странама, са мањинама. Није на одмет подсјетити да су представници мањинских партија раније били дио коалиције са ДПС-ом – истакао је Мандић.

Он је казао и да многима смета што смо ми аутентични представници српског народа.

На парламентртним изборима више од 50 одсто српског народа гласало је за нашу коалицију, ми најбоље можемо да тумачимо жеље, исказ, намјере и жељу за опстанак српског народа на овим просторима. Неко са стране, ко управља процесима је како видимо више заинтересован за другу групу која је мање бројна од српске националне заједнице у Црној Гори. Можда је дошао тренутак да ми можемо пуноправно да се укључимо и поведемо Црну Гору напријед – истакао је он.

Мандић је додао и да је предсједник Црне Горе дао добру идеју да је добро окупити већи број странака и добити владу која има широку подршку.

Морамо да имамо владу која неће бити нестабилна као Кривокапићева и Абазовићева влада. Ми би жељели да влада има најширу подршку што значи да укључи све. Ми смо носили борбу против Мила Ђукановића, а имали смо више понуда да уђемо у његову владу али смо то одбијали, јер смо то знали да је режим криминализован и треба да оде. После лутања, сада је потребно исправити неправилности има довољно основа да пронађемо заједнички језик и имамо владу са којом су сви задовољни – нагласио је Мандић

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦАР ПЛАНИНА: Ком – вaсојевићки Олимп!

СРПСКА: У Билећи одата почаст царској породици Романов и донским кадетима!

ПОЗНАТО, А НЕПОЗНАТО: Када су Слобо и Фрањо жељели да буду Тито!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

moskva2

МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РУСИЈЕ: Забрана руских медија непријатељски акт, одговорићемо!

milo-karikatura-409x298

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

kuci

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

putovrazi

КАДА ПОЛИТИЧАРИ НЕЋЕ ЗАЈЕДНО, ХОЋЕ ПИСЦИ: УКЦГ и УКС представљају књигу Благоја Ж. Поповића ” Стрелице и путоврази”!

velika1

УОЧИ СРЕБРЕНИЦЕ: Имена џелата који су починили масакр у Велици 28. јула 1944. године, муслимани се нијесу извинили Србима и покајали због злочина!