Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Разговори о влади да се врате на почетак, ДФ никада није плесао са ДПС-ом!

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић казао је да у историји Црне Горе ниједан мандатар није имао лакши посао да састави Владу од Милојка Спајића. Након обраћања лидера Демократа Алексе Бечића јасно је, каже Мандић, да мандатар нема већину, те да сада постоје два пута-да Спајић преговоре врати на почетак или да се припремамо за изборе.

Имали смо изборе у којима се Црна Гора јасно изјаснила око двије опције-једне окупљене око ДПС-а и друге која је персонификовала већина око побједника на предсједничким изборима Јакова Милатовића. Шта је било једноставније него да онај ко је добио највише гласова, коме припада да има мјесто премијера, а то је ПЕС, да позове људе који чине парламентарну већину, саставе Владу, позове представнике аутентичних националних мањина и да имамо до сада и Владу и читав низ потеза које је та Влада требало да формира, казао је Мандић у емисији Начисто на ТВ Вијести.

На питање да ли је након дужег залагања Јакова Милатовића да Коалиција За будућност Црне Горе буде дио Владе дошло до заокрета, те да ли је обновљен контакт са мандатаром, Мандић истиче да се преговори сада налазе на почетку.

Подсјећа да је лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић раније данас саопштио да не постоји већина од 41 посланика за формирање Владе, с обзиром да им није прихватљиво да се шеф Скупштине и Влада изаберу и с гласом лидера Демократске уније Албанаца Мехмеда Зенке, који је био у посланичком клубу Демократске партије социјалиста, на чијој се изборној листи налазио, а сада је направио нови с Албанским форумом.

-Сада се налазимо тамо гдје смо се налазили 11. јуна, односно на почетку. Сада постоје неколико правца дјеловања. Или ће се Спајић вратити на почетак и урадити оно о чему сам говорио малоприје или ћемо правити политички договор о одржавању избора, поручује Мандић.

Истиче да је разумно да Спајић у Владу позове и УРУ и ЗБЦГ.

Ако позове УРА-у и формира Владу, свакако да ћемо након формирања Владе сјести, размотрити читаву ситуацију везано за локалне самоуправе. Ја нисам неко ко мисли да треба журити у било којој одлуци, навео је Мандић.

Волио би када би Спајић вратио ствари на почетак.

-Ако нема снаге за то, да идемо на изборе, поручио је Мандић.

Казао је да је једном телефонским путем разговарао са другим човјеком Покрета Европа сад и предсједником Црне Горе Јаковом Милатовићем.

Он ме је назвао и казао да ће нам упутити један документ, те да би волио да чује став о њему, наводи Мандић.

На питање има ли Спајић разлога да их стави у исти кош са ДПС-ом, Мандић поручује да није плесао са партијом Мила Ђукановића.

-Борба ДФ-а је управо довела до тога да Спајић буде министар, Здравко Кривокапић премијер, казао је Мандић.

Новинара је занимало како то да су српски државни органи били хитри кад је Спајић био на тапету што се тиче српског држављанства, а ћуте у случају Мандића.

-Ја сам један од људи који је у договору са министром унутрашњих послова Србије утицао на парламентарну већину у Србији да донесу закон о држављанству којим омогућавају свим Србима изван државе Србије да могу добити држављанство Србије и да то буде податак који је однос тог држављанина и државе Србије и да са тим не буде упозната трећа страна. То је послије 2006.године, казао је Мандић.

Казао је да има држављанство Србије.

Али то што постоји тај папир да имам држављанство Србије, нити имам држављанство Србије, нити пасош Србије, никада нисам гласао на изборима у Србији, нити сам искористио било какво право или било какву привилегију коју даје то држављанство. Али морално имам држављанство Србије. Спајић је узео држављанство, узео пасош, узео сва документа Србије и на питање да ли има држављанство Србије рекао је да нема. То је био проблем. Србија није доставила његово држављанство, Србија је доставила само документ да је он уписан у бирачки списак, казао је Мандић.

Истиче да никад у Србији није ургирао да бивши функционер ДПС-а Светозар Маровић буде испоручен Црној Гори.

То кроз шта је прошла породица Маровић, мислим да једино им куће није завршило у затвору….Кривична дјела која се стављају породици Маровић су користољубље, узимање новца…Осуђен је и треба да одслужи казну. Имамо Владу Црне Горе која комуницира са Владом Србије, да смо ми у Влади ми би комуницирали, казао је Мандић, поручујући да своје вријеме у Београду другачије користи.

Тврди да нико из Србије не може да им наређује.

Никад Вучић није нешто саопштио што саопшти последњи амбасадор овдје у Црној Гори. Вучић је само исказао бригу шта ће бити са српским народом. А овдје амбасадор каже овај је добар, овај нијје…., навео је Мандић.

Мишљења је да ухапшени предсједник општине Будва Мило Божовић не треба да поднесе оставку, већ да он треба да именује потпредсједника општине који ће у његовом одсуству водити послове у Будви.

извор: цдм

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КАСНО ЈАКОВ У ЦРНУ ГОРУ СТИЖЕ: Открио да је РТЦГ под политичком контролом, да незналице владају, да је безбједоносни систем пун рупа – то до сада нијесмо знали!

МАРКО КОВАЧЕВИЋ: Власт у Никшићу не зависи од једног одборника ГП УРА, у мом говору нема позива на насиље, нико није исправно схватио шта сам рекао!

ДОК МОНТЕНЕГРИНИ СВАКИ СРПСКИ САБОР ПРОГЛАШАВАЈУ ФАШИСТИЧКИМ: Вјоса Османи у Улцињу, каже да је тај црногорски град њен други дом – комите и Јаков ћуте!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jelenaboro

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

joanikije

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

gusle01

У ДАНИЛОВРАДУ: Гусларско вече поводом 72 године ГД “Његош”!

punisa

ДАН КОЈИ ЈЕ ИЗМЈЕНИО ИДЕЈУ ЈУГОСЛОВЕНСТВА: Пуниша Рачић убио Стјепана Радића, краљ Александар увео диктатуру!

alba7

УКОЛИКО СЕ ХРВАТСКА И АЛБАНИЈА НЕ КАЗНЕ ЗБОГ “УБИЈ СРБИНА” И “СРБЕ НА ВРБЕ”: Србија се повлачи са ЕП у Њемачкој!