Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Андрија Мандић писао Милу: Очекујем да именујете Миодрага Лекића за мандатара!

Један од лидера ДФ-а Андрија Мандић обавијестио је предсједника Црне Горе Мила Ђукановића да је скупштинска већина предложила Миодрага Лекића за мандатара за састав нове владе.

У писму Мандића обавјештава да су политичке странке, побједнице избора 2020. године, Нова српска демократија, Демократска Црна Гора, Демократска народна партија, Покрет за промјене, Социјалистичка народна партија, Уједињена реформска акција, Радничка партија, Уједињена Црна Гора, Права Црна Гора, ЦИВИС и Демос, постигле политички договор да мандатар за састав нове Владе буде Миодраг Лекић. Са том одлуком су све побројане странке, појединачно, на данашњој конференцији за новинаре, упознале домаћу и међународну јавност.

-Тим договором, омогућено је да се изабере демократска и легитимна Влада јер за то постоји сагласност свих нас који чинимо апсолутну већину у Парламенту, чиме су се стекли услови да се, у складу са Уставом, мандат за састав следеће Владе повјери господину Миодрагу Лекићу. Желим да Вас обавијестим да су разговори парламентарне већине били веома успјешни и да смо у досадашњем раду далеко одмакли у сагласности везано за програм и састав нове Владе, као и у припреми коалиционог уговора којег ћемо закључити непосредно прије њеног избора у Парламенту. Вашим данашњим давањем мандата, створила би се неопходна основа за консолидацију друштва и ефикасни одговор на социоекономску кризу која је захватила читав европски континент, па и нашу државу, као и на безбједносне изазове и проблеме који у дугом временском року потресају земљу, наводи се у писму.

Мандић очекује да ће Ђукановић поступити исто као и у случају избора претходне владе и показати дужну ефикасност како би се нова Влада у изузетно кратком року посветила животним приоритетима Црне Горе.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!

БЕЗОБРАЗНИ ХРВАТИ ТРАЖЕ: Грлић-Радман хоће Дом у Ластви, брод “Јадран”, предлажу Резолуцију о Божићном устанку, опомињу да Црна Гора у ЕУ иде преко Хрватске, па да не помињу Јасеновац!

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Законом ћемо уредити народну заставу тробојку!

spijunu

МУЧНИНА: Од Милана преко Гојка, Бемакса, пентхауса и шверца, ДО СРПСКИХ СВАЂА!

jakov-milojko-mimo-momir-750x430

КРАТАК ПРЕГЛЕД РАСПАДАЊА ДРЖАВЕ: Од Мила и Момира до Јакова и Милојкa!

mitropolija

МИТРОПОЛИЈА ПОРУЧИЛА МИЛАНУ КНЕЖЕВИЋУ: Окани се јавног суђења и пресуђивања!

tumane1

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!