Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Андрија Мандић и Милан Кнежевић добитници “Златне плакете Метохије”!

Челници Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић добитници су Златне плакете Метохије коју додјељује општина Пећ у знак захвалности за очување Косова и Метохије у саставу Србије. Ово изузетно признање уручио им је предсједник општине Пећ Милош Димитријевић у Гораждевцу на дан прославе Светог пророка Јеремија заштитника овог мјеста.

У образложењу одлуке о додјели Златне плакете Метохије Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу пише да су својим досадашњим политичким ангажманом дали немјерљив допринос у јачању веза са српским народом на Косову и Метохији и побољшању његовог положаја. Такође је у образложењу потенцирана чињеница да су хапшењем Андрије Мандића, Милана Кнежевића и комплетног посланичког клуба ДФ-а отпочеле величанствене литије које су резултирале падом Ђукановићевог режима. Посебно је истакнуто да се кроз монтирани и лажни судски процес против Мандића и Кнежевића на сваки начин покушало да се они одрекну Србије и Русије.

Захваливши се на изузетном признању, Мандић и Кнежевић су поновили да остају досљедни у својој идеолошкој и политичкој борби за очување најсветијих вриједности нашег народа на Косову и Метохији који је у епској борби за опстанак на светој земљи постао примјер херојског и мученичког битисања. Челници ДФ- а су исказали и жаљење што је званична Црна Гора својом антисрпском политиком у значајној мјери допринијела оваквом статусу српског народа на Косову и Метохији, и да ће посланике такве издајничке политике позвати да посјете Метохију, и да се увјере како су својим (не)чињењем помагали и помажу онима који желе етнички чисто Косово.

Мандић и Кнежевић су током боравка на Косову и Метохији посјетили Пећку Патријаршију и Високе Дечане круне наше духовности и симболе опстанка православља на нашој светој земљи, увјеривши се још једном да су СПЦ и њен патријарх Порфирије, упркос нападима са свих страна, духовна адреса и гарант опстанка нашег народа на овим просторима.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КАСНО ЈАКОВ У ЦРНУ ГОРУ СТИЖЕ: Открио да је РТЦГ под политичком контролом, да незналице владају, да је безбједоносни систем пун рупа – то до сада нијесмо знали!

МАРКО КОВАЧЕВИЋ: Власт у Никшићу не зависи од једног одборника ГП УРА, у мом говору нема позива на насиље, нико није исправно схватио шта сам рекао!

ДОК МОНТЕНЕГРИНИ СВАКИ СРПСКИ САБОР ПРОГЛАШАВАЈУ ФАШИСТИЧКИМ: Вјоса Османи у Улцињу, каже да је тај црногорски град њен други дом – комите и Јаков ћуте!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jelenaboro

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

joanikije

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

gusle01

У ДАНИЛОВРАДУ: Гусларско вече поводом 72 године ГД “Његош”!

alba7

УКОЛИКО СЕ ХРВАТСКА И АЛБАНИЈА НЕ КАЗНЕ ЗБОГ “УБИЈ СРБИНА” И “СРБЕ НА ВРБЕ”: Србија се повлачи са ЕП у Њемачкој!

punisa

ДАН КОЈИ ЈЕ ИЗМЈЕНИО ИДЕЈУ ЈУГОСЛОВЕНСТВА: Пуниша Рачић убио Стјепана Радића, краљ Александар увео диктатуру!