Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Јефимија Ђиновић-писмо Ђукановићу: Јача је наша љубав од твоје мржње!

Рођена Цетињанка Јефимија Ђиновић упутила је отворено писмо Милу Ђукановићу, председнику Црне Горе, поводом покушаја да се отму светиње Српске православне цркве.

Господине Ђукановићу,

Обраћам ти се као девојка чији су корени из села Ђиновићи надомак Цетиња, чији је ђед рођен у Скадру, а ја у светој Метохији и чија фамилија, стричеви, ујак, браћа, тетке, сестре, братанци живе од Зете преко Берана, Подгорице, Бара и Сутомора.

Поуздано знам да су и твоји преци гинули за Цетиње, ратовали за Скадар и давали своје животе у Метохији. На време ти кажем, иди код своје мајке да ти понови ове моје речи и исприча ову причу. Знам по чијем си наређењу отишао најдаље од свих до сад у историји Црне Горе! Уразуми се и повуци овај срамни закон!

Не иди на Светог Петра Цетињског и Светог Василија Острошког и све свеце и молитвенике пред Господом који осам векова у Црној Гори молитвено обитавају у Православљу. Ђед ти се преврће у гробу, мајка мора да ћути, али пази једног дана твоји потомци ће те се одрећи.

Не започињи нову битку на Брдоњелу, Крусама и Мојковцу… Ти ћеш бити крив за све! Поменух ове битке у којима је учествовао мој прађед, јер потомци таквих јунака данас су у литијама и молитвама по васцелој Црној Гори, све од Берана па до мора.

Сад ти се чини да си већи од Бога, а доћи ће време да понизно пузиш, као што сад пузиш пред својим господарима са запада. Дуго пузиш и служиш непријатељима који бесомучно и зликовачки бомбардоваше Крајину, Црну Гору, Косово и Метохију.

Кунем ти се у Острог, Дечане и Крку да нећеш проћи са непријатељским законом иза којег стоји твој потпис.

Имаш два избора:

1. Или се поврати и буди човек 2. Или ћеш остати људска нула, презрен од Бога и људи.

Ако наставиш да кидишеш на наше светиње, кућа ће ти се угасити, запамти добро.

Ово ти пише девојка која је једва извукла живу главу из родне Ђаковице у лето 1999 године од УЧК крволока и НАТО злочинаца. Кошена сам тим бомбама и њиховим гелерима док сам се играла са лутком у свом дворишту.. али ми је Бог дао снагу, Љубав, тврду Веру и Наду.

Јача је наша љубав према светињама, него твоја мржња коју производиш међу браћом.

Биће нас сваког дана више на страни правде, у борби против безакоња, јер у нама тече крв Светог Саве, Обилића, Петровића, Вукотића и свих који смо заклети под Косовским Заветом и Лазаревом клетвом.

Остало ти је још мало времена.

Упамет се добро,Ђукановићу!

Јефимија Ђиновић, етно појац са Косова и Метохије

Извор: Курир

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МУСЛИМАНСКА (НЕ)ПРАВДА: Емир Суљагић запријетио делегацији ЕУ што се поклонила српским жртвама у Братунцу – “Платићете ми за ово”!

ЖРТВЕ КОМУНИЗМА: Свети Јаков Тумански, УДБА га на смрт претукла, јер је дијелио “Оче наш”!

ЕМИР КУСТУРИЦА: Фобија од Срба се постепено претворила у мржњу према Србима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

kapela-mauzolej

ПОВРАТАК КАПЕЛЕ ОШАМУТИО МОНТЕНЕГРИНЕ: Не дају маузолеј, па да хљеба неће јест, кажу да је умјетничко дјело какво свијет није гледао!

mandić

ЗБЦГ: Подржавамо парламентарну истрагу о државном удару, након ње Мило ће морати у затвор!

moskva2

МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РУСИЈЕ: Забрана руских медија непријатељски акт, одговорићемо!

milo-karikatura-409x298

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

putovrazi

КАДА ПОЛИТИЧАРИ НЕЋЕ ЗАЈЕДНО, ХОЋЕ ПИСЦИ: УКЦГ и УКС представљају књигу Благоја Ж. Поповића ” Стрелице и путоврази”!