Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Широм Србије пливало се за часни крст

Српска православна црква слави Богојављење, а широм Србије организовано је традиционално пливање за Часни крст. Патријарх Иринеј служио је литургију у Храму Светог оца Николаја у Земуну, где је обављено велико водоосвећење.

Након литургије и литије централним улицама до Дунава, на Кеју се одржано традиционално пливање за Часни крст. Пливало се и на Ади Циганлији и код Куле Небојше.

Пливање за Часни крст у Ваљеву је десети пут одржано код бране на реци Градцу. Међу шездесетак пливача биле су и три жене.

Извор: РТС

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

ПОВРАТАК КАПЕЛЕ ОШАМУТИО МОНТЕНЕГРИНЕ: Не дају маузолеј, па да хљеба неће јест, кажу да је умјетничко дјело какво свијет није гледао!

МОНАРХИЈА: Сјећање на годишњицу рођења краља Петра и смрти принца Томислава!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

osman8

БОШЊАЧКИ ПУТЕВИ БЕСПУЋА: Брину о Сребреници, злочине Османа Растодера у Плаву и Гусињу ни да помену!

spurnjik

КАКО ТАТА КАЖЕ: Влада Црне Горе забранила рад и емитовање руских медија!

tihomir1

РЕАКЦИЈЕ НА УКИДАЊЕ РУСКИХ МЕДИЈА, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ (УНЦГ): Људи који воде Владу ЦГ су слијепи послушници америчке амбасаде у Подгорици!

pakao

МОНТЕНЕГРИНИ НА АПАРАТИМА: Над Црном Гором се надвила сјенка (Андрија Мандић и капела) мрачнија од италијанске на Петровдан 1941. године!

Gornje-Zaostro-Krug-17-768x432

ЗАОСТРО КОД БЕРАНА: Голуб Добрашиновић, жив се предати Турцима није хтио, братсва дијелио на људе и нељуде!