Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Разоткривање сјајног Сеада Садиковића: Раскринкани Милови берански пакетићи!

Пише: Иван Милошевић

Не сјећам се када сам на домаћим ТВ гледао тако добар прилог као што је вечерашња прича Сеада Садиковића о пакетима помоћи пензионерима у Беранама. У оквиру своје емисије “Без граница” Садиковић је из више углова освијетлио сву биједу социјалне помоћи ДПС-а и Мила Ђукановића. Уз помоћ обе стране, са пуно саговорника, Садиковић је раскринкао тајну Милових беранских пакетића и смјестио је тамо гдје и припада, односно у вулгарну соцреалистичку причу за малу дјецу. Садиковић је читав прилог обојио себи својственом иронијом да је то било милина гледати и у тих двадесетак минута на дјелу показао све врлине истраживачког ТВ новинарства. Потпуно је раскринкао једну ДПС манипупалицију и разјаснио све дилеме око те акције и то само за 20 минута! Сјајно Сеаде и гдје би нам крај био да имамо више оваквих прилога и новинара попут Садиковића!

Сцена отварања пакета за пензионере достојна је сцена из комедија Бранислава Нушића. У маниру врхунских режисера Сеад је смислио сцену са сјајним и ћутљивим, али рјечитим, предсједником једног од беранског удружења пензионера и двоје дјеце које аплаудирају отварању пакетића. Дјечји аплауз у тој сцени је достојан сценама из “Амаркорда” Федерика фелинија и набијен је са толико порука да је то тешко описати. Сва срамота и биједа владавине Ђукановића и ДПС-а стала је у тих десетак секунди дјечјег одушевљења због партијског пакетића!

А када је пакет отворен из њега као је прокуљала сва наша мука, очајање и тридесетогодишње понижавање. Пар паковања тоалет папира, 25 кила брашна, пар кеса макарона и кукурузне паште, три, четири паштете, пар сардина и три боце уља, мјера су наше (не)слободе и властитог моралног пада, копање образа и људског достојанства. У исто вријеме то је и мјера сјаја и екстаза владајуће странке, која на једној страни дијели плате својим послушницама од 3000 до 7000 евра, док обичним смртницима и својим гласачима поклања сардине и кукурузну пашту!

Sead Sadiković | Mladi Berana
Сеад Садиковић

Сеад Садиковић је једна од ријетких фигура на јавно медијској сцени, који заслужује све оно што се о њему прича. Сеад има оно што скоро више нико нема на ТВ. Свој угао посматрања, изграђен став и природну иронију, дух и хумор, који заједнички све стави на своје право мјесто  и раскринка све скривено и открије у исто вријеме биједу и сјај свакодневног живота!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

БУДВА И ИЗБОРИ: Срби против Срба!

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Спајић рекао да ће Црна Гора бити уздржана приликом гласања о Сребреници!

БИТКА НА СУТЈЕСЦИ: Уништење партизана и сналажење четника!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

budva

БУДВА – ИЗБОРИ: Све исто, а све различито – бивши ДФ у двије колоне има већину!

igor

ИГОР ДАМЈАНОВИЋ: Чудо – Сребреница геноцид, Зидани Мост ни злочин!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Захтјеви ДНП-а у складу са политиком ДФ-а, Милојко наставља Милову спољну политику!

partizani

ПАРТИЗАНИ: Од злочинаца до филмских звијезда!

glasanje

ПУТЕВИ АНТИСРПСТВА: Промјеном правила усвојена Резолуција о Сребреници, Црна Гора гласала “за”!