Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НАТО-у мало непријатеља: И Кина ровари по Србији!

Кинези и њихова велика финансијска улагања у Србији представљају претњу за НАТО пакт! Пекинг је по интересе Запада много опаснији од Руса! То тврди Јенс Столтенберг, генерални секретар НАТО, који истиче да се Кинези ближе западном војном савезу у сваком смислу, због чега та алијанса мора да узме у обзир ‘све последице по безбедност’. Стручњаци оцењују да Кина највише улаже у Србију на простору Западног Балкана и Европе, те да НАТО пакту очигледно смета све боља и чвршћа сарадња Пекинга и Београда.

Столтенберг каже да НАТО посебно обраћа пажњу на све већи утицај Кине у свету, која је чак можда и опаснија од Русије.

– Кина и Русија су сасвим различити случајеви. Не ради се о томе да ће НАТО да крене у Јужно кинеско море, већ о томе да нам се Кина ближи у сваком смислу. Улажу много у европску инфраструктуру, посебно на Западном Балкану. Присутни су и у Африци, видимо их и на Арктику, али и у сајбер простору. Зато морамо узети у обзир све последице по безбедност – наглашава Столтенберг.

Извор: Искра

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДАНИ АТЕНТАТА, ТРАМП ИМА ЛОШЕ ШПИЈУНЕ, ДА ЗОВЕ МИЛА: Ђукановић боље обавијештен од Доналда!

“ПОБЈЕДА” ЗА НОЋ ОТКРИЛА ВЕЉЕСРПСКУ ЗАВЈЕРУ: Атентат на Мила дјело криминалаца из Београда!

ДРАМА ОБАВЈЕШТАЈАЦА И КОНТРАОБАВЈЕШТАЈАЦА: Амерички шпијун преко шпијуна са Косова обавијестио ДПС шпијуне да се спрема атентат на Мила у граду на 100 километара од Подгорице!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

osman8

БОШЊАЧКИ ПУТЕВИ БЕСПУЋА: Брину о Сребреници, злочине Османа Растодера у Плаву и Гусињу ни да помену!

spurnjik

КАКО ТАТА КАЖЕ: Влада Црне Горе забранила рад и емитовање руских медија!

tihomir1

РЕАКЦИЈЕ НА УКИДАЊЕ РУСКИХ МЕДИЈА, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ (УНЦГ): Људи који воде Владу ЦГ су слијепи послушници америчке амбасаде у Подгорици!

pakao

МОНТЕНЕГРИНИ НА АПАРАТИМА: Над Црном Гором се надвила сјенка (Андрија Мандић и капела) мрачнија од италијанске на Петровдан 1941. године!

Gornje-Zaostro-Krug-17-768x432

ЗАОСТРО КОД БЕРАНА: Голуб Добрашиновић, жив се предати Турцима није хтио, братсва дијелио на људе и нељуде!