Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Нада: У Америци млади научници не вјерују у црно – бијелу слику о Србима

У САД албански и бошњачки лоби сарађује са америчким функционерима и новинарима који су извјештавали о рату у БиХ јер се плаше да ће бити оспорен увријежени став да су Срби кривци за ратове деведесетих година прошлог вијека, али постоје и млади амерички научници који утврђују истину, каже политички аналитичар из Вашингтона Обрад Кесић.

– У Вашингтону се прихвата званично виђење рата у Југославији које су преносили њихови медији. За њих је то нешто што је утврђено и ко год постави то питање посматра се као особа која негира одређене догађаје и жели ревизију историје – наводи Кесић и истиче да је баш због тога значајно што иза политичке сцене дјелују ти млади научници који трагају за истином.

Он је рекао да одређен број младих научника на америчким универзитетима истражује Други свјетски рат на тлу бивше Југославије и то повезује са ратовима деведесетих година.

Према његовим ријечима, већ је написано неколико књига о Независној Држави Хрватској и страдању Срба, али је потребно још много времена да би на америчком тлу почела да се шири истина о страдањима Срба.

Медији су укључени у цијели тај процес и тешко је промијенити тај статус кво – додаје Кесић.

Он напомиње да је баш због тога тешко оборити на Западу увријежени став да су Срби кривци за ратове деведесетих година прошлог вијека.

– Кад год то покушаш, они понављају да – сви знају шта се дешавало. А ти `сви` су заправо западни новинари који су извјештавали о догађајима на простору бивше Југославије. Међу њима постоји консензус, штите једни друге и чувају насљедство које су стварали током ратова деведесетих – навео је Кесић.

Он напомиње да су најгласнији критичари одлуке да Нобелова награда буде додијељена Петеру Хандкеу били управо новинари који су стварали црно-бијелу слику о рату у бившој Југославији и који су одговорни, јер нису радили свој посао у складу са кодексом и никада нису хтјели да чују другу страну, што је у овом случају српски народ. 

Извор: РТРС

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДАНИ АТЕНТАТА, ТРАМП ИМА ЛОШЕ ШПИЈУНЕ, ДА ЗОВЕ МИЛА: Ђукановић боље обавијештен од Доналда!

“ПОБЈЕДА” ЗА НОЋ ОТКРИЛА ВЕЉЕСРПСКУ ЗАВЈЕРУ: Атентат на Мила дјело криминалаца из Београда!

ДРАМА ОБАВЈЕШТАЈАЦА И КОНТРАОБАВЈЕШТАЈАЦА: Амерички шпијун преко шпијуна са Косова обавијестио ДПС шпијуне да се спрема атентат на Мила у граду на 100 километара од Подгорице!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

osman8

БОШЊАЧКИ ПУТЕВИ БЕСПУЋА: Брину о Сребреници, злочине Османа Растодера у Плаву и Гусињу ни да помену!

spurnjik

КАКО ТАТА КАЖЕ: Влада Црне Горе забранила рад и емитовање руских медија!

tihomir1

РЕАКЦИЈЕ НА УКИДАЊЕ РУСКИХ МЕДИЈА, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ (УНЦГ): Људи који воде Владу ЦГ су слијепи послушници америчке амбасаде у Подгорици!

pakao

МОНТЕНЕГРИНИ НА АПАРАТИМА: Над Црном Гором се надвила сјенка (Андрија Мандић и капела) мрачнија од италијанске на Петровдан 1941. године!

Gornje-Zaostro-Krug-17-768x432

ЗАОСТРО КОД БЕРАНА: Голуб Добрашиновић, жив се предати Турцима није хтио, братсва дијелио на људе и нељуде!