Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Мобилизација Монтенегрина: Вучић хоће да дође, а можда и не дође

Пише: Иван Милошевић

Најава доласка Александра Вучића, предсједника Србије, за час је дигла на ноге Монтенегрине. Одмах су дохватили телефоне и назвали своје омиљене портале и новинаре да се изјадају због могуће посјете Вучића. Запомаже неки Црногорски покрет, Чедомир Богићевић је просто одједном васкрснуо, а и Вука Драшковића су укључили у ту причу.

Рекао би човјек да се најављује долазак неке елементарне непогоде или се приближава Дан Д и нуклеарни окршај Брскута и Ножице код Лијеве Ријеке или нешто слично. Не би ме чудило да већ данас ангажују специјалне јединице на граници према Србији да случајно негдје не пређе србијанска делегација са тајним планом за рушење ДПС-а. Јесте невоља за полицајце да све то стигну, односно да буду спремни да се јуначки поставе испред десетине хиљада људи са иконама широм црногорских градова и у исто вријеме зачепе све граничне пролазе како се кроз неки не би провукао Вучић и његова пратња, али не сумњам да је ДПС оружана гарда спремна и да испуни и тај задатак. Ма, неће ти спавати нити јести, али ће извршити патриотски задатак владајуће странке, односно одбраниће се од виртуелног и видео противника који се брзином 5г технологије приближава црногорској граници.

Који вас је враг спопао није ми јасно? Зар исти ови Монтенегрини прије неку годину нијесу на сва звона звонили како је и Вучић знао да се у октобру 2016. спремао државни удар са крвоприлићем и хвалили су га и позивали се на њега када су хтјели да укажу шта се Црној Гори у то вријеме спремало? Па тај Вучић их је таквом реакцијом спасио од подсмјеха због Пајиних праћки и скривеног и никад откривеног оружја! Све су то они заборавили и умјесто да на најаву Вучића да долази у Црну Гору на Добракову пошаљу црвени тепих свечаног дочека, они запомажу да је дошао да се мијеша у њихове ствари, односно, како воле да кажу, “унутрашње ствари једне суверене државе”. Никад од ових ДПС-оваца досљедних политичара. Час једно, па друго, па треће и све тако около наоколо, на квадрат и на ћоше и нема те силе која све то може похватати и рационално објаснити. 

Што се мене тиче некако ми је свеједно хоће ли долазити Вучић или неће. Уколико хоће ваљда би требало да дође у Подгорицу и да испред храма Христовог васкрсења у Подгорици налаже бадњак, а не да то ради негдје у полуилегали на сјеверу. Уколико му се долази могао би лијепо да крене аутобусом или возом и да се као сваки грађанин и вјерник огрије на божићном огњу у Подгорици, сретне са обичним народом и подржи у њиховој борби за очување српских храмова. Уколико дође, а пође на састанак са Милом, како би смирио тензије, боље и да не долази, а нас Србе окупљене око својих храмова, владика и политичких представника остави да се сами изборимо против ове комунистичке и богоборачке пошасти која се шири Црном Гором. Србима у Црној Гори су потребни аутентични политичари и поштене владике, а мислим и да их имамо, и да се са њима изборимо за своје мјесто у овој несрећној држави. Вучић би нам ту могао помоћи, па и ако дође и ако не дође, али уколико дође да са посљедњим балканским диктатором договара нешто иза наших леђа и смирује нас тамо гдје смо страшно немирни, стварно не знам како би му требало одговорити, али ћемо ваљда нешто смислити док не дође!

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАСКРИНКАВАЊЕ “ЦДМ”-А И МОНТЕНЕГРИНА: За Милове колумнисте Срби “крвожедни”, а све плаћа Минстарство за медије!

ДИЈАСПОРА, АНТОНИЈЕ КОВАЧЕВИЋ: Вучићева застава, руско њет и друге игре око Резолуције која најмање има везе са Сребреницом!

ИСПОВИЈЕСТ СРПСКОГ ЕВРОСЛИНАВЦА

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!

milijarda

ЗАВИСНА НЕЗАВИСНОСТ: Јавни дуг Црне Горе 2006. године био 700 милиона, данас је четири милијарде!