Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Литија од Београда до Црне Горе: Браћа смо, нећемо да нас црногорски режим дијели!

Ауто-литија у знак подршке грађанима Црне Горе који протестују против усвајања Закона о слободи вјероисповести 23. августа креће из Београда и ићи ће скоро до границе са Црном Гором, најављујеЖељко Чуровић, предсједник савеза Срба из Црне Горе са сједиштем у Београду.

Грађани ће се окупити 23. августа у седам сати ујутру на паркингу испред београдског центра „Сава“, а до 13 часова би требало да стигне до манастира Куманица, који се налази скоро на самој граници између Србије и Црне Горе. Тамо ће се окупљенима обратити епископ Милешевски, г. Атанасије (Ракита), по чијем се благослову литија и одржава, представници завичајних удружења, а организован је и културни програм, напомиње Чуровић.

 

Заинтересованих грађана, осим из Београда, има и из других српских градова, додаје он. Неки, као они из Војводине, прикључиће се литији у Београду, а остали ће се придружити уз пут.

Савез Срба из Црне Горе организатор је и носилац манифестације.

-Наш је циљ да припомогнемо и да дамо подршку заштити, не само Српске православне цркве, већ и заштити грађанских права у Црној Гори. Овог пута су угрожена грађанска права Срба, сутра могу бити угрожена права других народа или националних мањина. Ми стојимо у заштити онога што јесте људско, објашњава Чуровић.

 

-Мислим да је доста подела на овим просторима. Та флоскула о Великој Србији нема никакве везе са нама, а уопште ни са Србима. Ми смо једнокрвна браћа, а то што је неко примио другу веру не мора да значи да смо различити и да нам неко увек баца кост да нас завађа. Ми само хоћемо да упутимо једну јаку поруку свим грађанима Црне Горе, не само Србима. Наравно да нам је на души и срцу да се обратимо нашој браћи, рођацима, комшијама пријатељима Србима да изађу на изборе јер 30. августа јесте „дан Д“. Ако остане као што је до сада, сутра ће бити угрожена нека друга групација у Црној Гори, каже он.

Због тога, Чуровић апелује на све да на предстојећим изборима гласају против режима, не само за српску опцију, како каже, да на власт дођу „нормални људи који ће пружити руку помирења, и међу Србима, и међу Црногорцима, и међу муслиманима, и међу Албанцима“.

Дошло је време Његошеве Црне Горе и Црне Горе Марка Миљанова, а пролази време трговине националним и верским осећањима и зарад стварања атмосфере страха.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

АТЕНТАТ, BRAKE NEWS ИЛИ СТАРИ РАЧУНИ: Владао 30 година, довео грађане до просјачког штапа, распродао фабрике и обогатио се, а данас морамо да га чувамо!

АНДРИЈА МАНДИЋ НАЈАВИО ПОВРАТАК КАПЕЛЕ, МОНТЕНЕГРИНИ У БУНИЛУ: На Ловћену, као и Црној Гори, има мјеста за све!

ДПС-ОВКЕ У СРЕБРЕНИЦИ: Веће муслиманке од муслиманки!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

osman8

БОШЊАЧКИ ПУТЕВИ БЕСПУЋА: Брину о Сребреници, злочине Османа Растодера у Плаву и Гусињу ни да помену!

spurnjik

КАКО ТАТА КАЖЕ: Влада Црне Горе забранила рад и емитовање руских медија!

tihomir1

РЕАКЦИЈЕ НА УКИДАЊЕ РУСКИХ МЕДИЈА, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ (УНЦГ): Људи који воде Владу ЦГ су слијепи послушници америчке амбасаде у Подгорици!

pakao

МОНТЕНЕГРИНИ НА АПАРАТИМА: Над Црном Гором се надвила сјенка (Андрија Мандић и капела) мрачнија од италијанске на Петровдан 1941. године!

Gornje-Zaostro-Krug-17-768x432

ЗАОСТРО КОД БЕРАНА: Голуб Добрашиновић, жив се предати Турцима није хтио, братсва дијелио на људе и нељуде!