Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Кафеџије: Пристајемо на све, само нас не затварајте!

Угоститељи из више црногорских градова одржали су на Тргу независности у Подгорици протест, незадовољни одлуком НКТ-а да од сјутра буду затворени кафићи и ресторани у Подгорици, Тивту, Будви и Котору. Националном координационом тијелу упутили су захтјев у којем траже да им се дозволи рад до поноћи или да се забрани рад свих услужних дјелатности, осим оних које су нужне за задовољење основних животних потреба. Ако НКТ не прихвати један од та два захтјева, поручују да ће бити принуђени да се не придржавају прописаних мјера.

Угоститељи су поручили да пристају на све мјере, али не и на то да једино њихови објекти буду затворени. Раније је ИЈЗ најавио је да угоститељски објекти у Подгорици, Будви, Улцињу и на Цетињу од поноћи, бити затворени, а та мјера трајаће најмање 14 дана.

У захтјеву НКТ-у предложили су да се рад угоститељских објеката ограничи до поноћи или да се забрани рад свим дјелатностима.

-Обустава рада свих услужних дјелатности, осим оних које су нужне за задовољавање основних животних потреба на територији Црне Горе на одређени период, уз максималне субвенције на зараде запослених, ослобађање од плаћања свих фискалитета како на државном тако и на нивоу локалне самоуправе, као и ослобађање од плаћања струје, воде, одвоза смећа и осталих комуналија, други је предлог угоститеља, наведен у захтјеву НКТ-у.

Сматрају да ће се једино на тај начин доношењем једне од двије наведене одлуке дати допринос очувању туристичке привреде, јер су, како истичу, одлуке које су донешене раније туристичку привреду довеле на руб колапса.

Одговор очекују у најкрaћем року у супротном биће, како кажу, принуђени да се не придржавају прописаних мјера.

Угоститељи су поручили и да ће након сједнице НКТ-а донијети долуку о даљим потезима.

Након њихове одлуке састаћемо се и видјећемо шта ћемо. Очекујемо разумијевање. Вјерујем да ћемо донијети исправну одлуку како за привреду тако за здравство, поручено је са скупа.

Протест на Тргу независности је почео аплаузом за медицинске раднике. Угоститељи поручују да су они савезници у борби са ковидом, а не они који доприносе ширењу заразе.

Направио бих разлику између овог скупа и свих осталих. На овом скупу сви држимо дистанцу без контакта смо и сви држимо маске, поручио је Никола Буздован представник удружења угоститеља.

Сматрају да су угоститељи саставни дио и економског и здравственог система и да је неприхватљиво да буду изопштени.

Затварање угоститељства је Сизифов посао. Имали смо затворену Будву, и сви су ишли у Тиват. Будва пропала Тиват инфициран. Овдје смо да поштујемо сваку рационалну мјеру која ће имати ефекат, јер нема здравства без економије, поручио је Буздован.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПУНИ СЕ ЧАША ЖУЧИ, ТИК-ТАК: ДНП суспендовао подршку Милојку до краја јуна, траже усвајање резолуције о Јасеновцу, двојно држављанство, да српски буде службени језик, враћање тробојке…!

АНДРИЈА МАНДИЋ ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Црна Гора се понизила, Срби се ујединили!

СТАВ И ТО СРПСКИ, МИЛОШ КОВИЋ: Резолуција је фалсификат, након гласања политика реципроцитета!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!

sahovic

ИСТОРИЈА И ЦРНА ГОРА: Нова сазнања о убиству Бошка Бошковића 1924. године, спорни списи генерала Јауковића!