Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДПС мјере наврат-нанос: У аутобусу “Бемакса” и “Генекса” радници као сардине, компаније демантовале да се ради о њиховом превозу!

Демократска Црна Гора послала је видео снимак на којем се види аутобус пун радника који се превозе без маски, рукавица и без било какве обавезне заштитне опреме и прописане физичке дистанце.

Како тврде у питању су радници предузећа “Бемакс” и “Генекс”.

С обзиром на то да у Црној Гори има 2.500 грађевинских фирми, те да је око 14.000 радника запослено у сектору грађевинарства, ми, из Демократске Црне Горе, изражавамо наду да се остале фирме не понашају као Бемакс и Генекс, те да поштују мјере и прије свега штите животе својих запослених, наводи се у саопштењу Демократа.

Из управе поменутих предузећа су демантовали наводе Демократа и тврде да снимљени аутобус није њихов него македонске фирме “Руен”. Они су осудили реговање Демократа називајући га “подметачином” ре странке.

Тврде да полиција не смије да их санкционише приликом грубог кршења прописаних мјера.

Да ствар буде гора, радника је у аутобусу толико да, што би се народски рекло, стоје као сардине, што значи да се на релативно малом простору нашао велики број људи без заштитне опреме, а што је по наводима медицинских стручњака, најпогодније тло за ширење заразе. Такође, важно је напоменути да је тај аутобус прошао практично кроз центар Подгорице и да није постојала шанса да избјегне полицијску патролу. Међутим, будући да се ради о радницима Бемакса и Генекса, и ако их је патрола полиције видјела, није смјела реаговати јер је шеф поменутих фирми шеф њиховог шефа. Нажалост, оваквим чињењем, које полиција не смије да сакнционише, крше се апсолутно све прописане мјере, а радници су изложени највећем ризику од заразе инфекцијом Цовид19, закључују они.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

БУДВА И ИЗБОРИ: Срби против Срба!

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Спајић рекао да ће Црна Гора бити уздржана приликом гласања о Сребреници!

БИТКА НА СУТЈЕСЦИ: Уништење партизана и сналажење четника!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

igor

ИГОР ДАМЈАНОВИЋ: Чудо – Сребреница геноцид, Зидани Мост ни злочин!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Захтјеви ДНП-а у складу са политиком ДФ-а, Милојко наставља Милову спољну политику!

budva

БУДВА – ИЗБОРИ: Све исто, а све различито – бивши ДФ у двије колоне има већину!

partizani

ПАРТИЗАНИ: Од злочинаца до филмских звијезда!

glasanje

ПУТЕВИ АНТИСРПСТВА: Промјеном правила усвојена Резолуција о Сребреници, Црна Гора гласала “за”!