Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Бабе и жабе: Специјалиста за воде сконтао хидролошку религију!

Пише: Иван Милошевић

Признајем да сам уживао када сам прије десетак минута прочитао текст проф. др Михаила Бурића о вјери, цркви, богословљу или како он каже поповско-политичким промишљањима. Уживанција је читати како се један доктор наука, а касније ћу рећи чега, разгоропадио у младалачком ентизијазму да рашчивија све оно што не зна и што вјероватно никада није прочитао до краја. Навалио Бурић да конта религију, разрешава све њене митске и магијске коријене, досеже до плићака религозне дубине и одгонета загонетке онога свијета. Чист примјер мијешања баба и жаба, антилопа и крокодила, мишева и мачака, орлова и врабаца, хијена и зечева и осталих различитих врста и подврста биљног и животињског свијета. Шта ће Бурићу да држи квази- религиозна предавања када је он специјалиста за квалитет вода и картограф! Тако барем пише у његовој биографији објављеној на сајту Универзитета Црне Горе. 

-Проф др. Михаило Бурић је дипломирани инжињер хидрогеологије и инжењерске геологије, специјалиста за квалитет вода, магистар картографије, доктор хидрологије( ПМФ Београд), виши научни сарадник Геозавода-Београд, редовни професор УЦГ за хидрологију и картографију. Предавач је на редовним студијама Филозофског факултета УЦГ, пост дипломским студијама из области животне средине, професор по позиву Полцијске академије и члан Академије инжењерских  наука Црне Горе и Дукљанске академије наука и умјетности, пише на тој адреси.

Далеко било да потцењујем картографију и хидрологију, инжињерију и животну средину и Полицијску академију, али је мало много када се са тим квалификацијама упустите у религиозна промишљања и оцјене о православној цркви. Међутим, то Бурићу не смета да проглашава и тјера сотоне и ђаволе по Црној Гори и Србији и православним владикама и митрополитима држи слово о вјери и невјери. Да неки поп дође на Бурићев час из квалитета вода и почне да декламује да професор појма нема и да је он у првом разреду средње боглословеске школе скужио све што се тиче вода или да је имао објаву са онога свијета о томе, не сумњам да би врли професор позвао обезбјеђење да сулудог попа избаци напоље. Такође и не сумњам, да уколико ДПС опстане на власти, да ће Бурић и њему слични ускоро под пратњом полиције упасти у богословске кабинете и епископске канцеларије како би прогласили цркву по својој мјери и регистровали је код министра правде Зорана Пажина! Потом би се и завладичили, а вјерујем да би им нове псеудо-религиозне титуле лично даровала Весна Меденица уз прислужење Ивице Станковића и Миливоја Катнића!

Моје скромно богословско знање стечено током студија на Богословском факултету у Београду опомиње да се у зрелим годинама не играм пуно богословских игара и да у тој области не саопштавам категоричке судове. Како сам старији све сам свјеснији да све мање знам и да пред тајном већином треба ћутати и отворити се за нова сазнања. И док ја ћутим и трудим се да о есхатолошким темама не лупам около што ми падне на памет, проф. др Бурић из хидролошко-картографског аспекта држи предавање о вјери и невјери! Мало је много, професору, и држите се карата и питке воде. Ове друге је ионако све мање, а и ове карте би ваљало поново изучити, посебно границе између Црне Горе и Брда! Ту бисте можда и могли да помогнете, таман толико колико одмажете себи и другима у темама које ваљано не познајете!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКА: У Билећи одата почаст царској породици Романов и донским кадетима!

ПОЗНАТО, А НЕПОЗНАТО: Када су Слобо и Фрањо жељели да буду Тито!

ДАНАС ЈЕ СВЕ ЈАСНО, КАПЕЛА И МАУЗОЛЕЈ ОТКРИЛИ КО ЈЕ КО: Монтенегрини, 100-постотни Црногорци – Брозова идеолошка дјеца и ренесанса комунизма!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

moskva2

МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РУСИЈЕ: Забрана руских медија непријатељски акт, одговорићемо!

milo-karikatura-409x298

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

kuci

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

putovrazi

КАДА ПОЛИТИЧАРИ НЕЋЕ ЗАЈЕДНО, ХОЋЕ ПИСЦИ: УКЦГ и УКС представљају књигу Благоја Ж. Поповића ” Стрелице и путоврази”!

velika1

УОЧИ СРЕБРЕНИЦЕ: Имена џелата који су починили масакр у Велици 28. јула 1944. године, муслимани се нијесу извинили Србима и покајали због злочина!