Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ајзак Бен Израел: Корона живи 40 дана, након тога зараза пада!

Професор Ајзак Бен-Израел изнео је контроверзне тврдње о Ковиду-19, али су оне наишле на критике, јер не постоји земља која би могла да се користи као пример.

Шеф програма безбедносних студија на Универзитету у Тел Авиву истакао је да ће сви напори да се заустави ширење вируса довести до истог резултата јер је вирус „самоограничавајући“ и достиже максимум након 40 дана, после чега креће да нагло опада.

Он тврди да дневни проценат заражених на почетку износи око 30 процената, те да опада на 10 процената после шест недеља, а да на крају достиже ниво мањи од пет одсто и то свега недељу дана касније.

Наша анализа показује да је то један те исти образац у свим земљама. Изненађујуће да је овај образац уобичајен како зе земље које су предузеле жестоки карантин, тиме паралишући сопствену економију, тако и за земље које су имале далеко блажу политику и наставиле са уобичајеном свакодневицом, истакао је председавајући Националног већа за истраживање и развој Израела.

Ипак, ниједна држава није применила исте мере социјалног дистанцирања и одбране против корона вирус, па је тешко правити поређења.

Када су Бен-Израела питали како ће вирус умрети без икакве интервенције, он је једноставно одговорио да „нема објашњење“.

Постоје различите претпоставке. Можда је то повезано са климом, или вирус има свој животни век, закључио је он.

Ајзак Бен-Израел истакао је да је ипак присталица социјалног дистанцирања и да би ова једноставна мера била довољна, те да карантин није неопходан.

Извор: Србининфо

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАДАН НИКОЛИЋ: Апсурдно је да Теа Горјанц буде заговорник процесуирања сплитске “Лоре”!

ДОКУМЕНТИ О КОМУНИСТИМА: Према Србима нема милости!

ПРАВОСЛАВЉЕ И ИСЛАМ, САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: Муслимани схватили сукоб Истока и Запада, само наши сународници у Црној Гори, Рашкој и БИХ, нијесу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Sjednica-SO-Niksic-Foto-RTNK-978x555

НИКШИЋКА ПОЛИТИКА: ДПС и сателити блокирали сједницу, стварају хаос и хоће револуцију – показали право комунистичко лице, сви који нијесу као они су фашисти!

BILEĆA

СРПСКА: У Билећи одата почаст царској породици Романов и донским кадетима!

novakkotor

СРБИН БЕЗ МАНЕ: Новак Ђоковић свјетске туристичке оазе замијенио Котором!

romanovi-naslovna-750x430

НИКШИЋ, СРПСКИ ГРАД: Дани породице Романов од 17. до 21. јула!

Srbi-za-Trampa-2024-Milvoki12

МИЛВОКИ И ДИЈАСПОРА: Срби за Трампа!