Насловна Политика Херцег Нови: Широка коалиција гаранција добре власти!

Херцег Нови: Широка коалиција гаранција добре власти!

Преговори о формирању нове власти у Херцег Новом почеће крајем седмице и очекује се формирање широке коалиције која ће предводити општину у наредном периоду, речено је „Дану“.

Из Општинске изборне комисије Херцег Нови саопштили су прелиминарне резултате недјељних локалних избора. У нови локални парламент ушли су сви учесници избора. Највише мандата, добила је коалиција окупљена око Демократске Црне Горе, а та странка је била на власти и у претходном сазиву.

Укупно је, како у рекли из ОИК-а, гласало 17.005 грађана.

Предсједница ОИК-а Мирјана Ивановић казала је да је све прошло без већих неправилности.

Према резултатима које је објавио ОИК, највише гласова је добила коалиција „Ни лијево, ни десно правац Нови“, односно 4.568 и десет мандата.

Након њих је „Европски тим за Херцег Нови“ са 3.680 и осам мандата, онда „За будућност Херцег Новог и Боке“ 3.624 и седам мандата, Новска листа са 3.195 гласа и седам мандата.

Ту је и савез „Црно на бијело Може Бокешки” 1.281 и два мандата и листа „Прави Нови слобода у нашим рукама“ добила је 768 гласова и један мандат.

Из Новске листе су оцијенили да су недјељни избори побједа Новљана, који су се одлучили да тој листи дају много веће повјерење у односу на раније. Како је рекао представник Новске листе Јован Суботић, они ће бити појединачно друга најјача листа у локалном парламенту.

-И желимо да овако нешто буде и у цијелој Црној Гори, подвукао је Суботић.

Он очекује формирање широке владајуће коалиције која ће радити у интересу Херцег Новог.

Носилац листе коалиције „За будућност Херцег Новог и Боке“ Иван Отовић казао је да је остварена велика побједа српског народа и оних који мисле добро Херцег Новом. Како је истакао, његова коалиција је снага која ће покренути Херцег Нови и од сјутра ће са партнерима кренути у рад за добробит града. Отовић наводи да са Новском листом и Правом Црном Гором имају 15 мандата.

-Одбранили смо наше и појачали наш резултат и ми ћемо бити они који ће радити за овај град. Честитам и другима на резултату. Позивамо на широки консензус. ДПС је послат у прошлост, казао је Отовић.

Политички аналитичар Драгиша Јањушевић каже да су избори протекли у мирнијој атмосфери, а да ће и наредни локални избори у другим градовима протећи у сличној атмосфери.

Како наводи, ако Демократе, Новска листа и УРА формирају власт, то би нарушило повјерење у актуелну већину.

-То би у неком сегменту нарушило ионако видљиви однос неповјерења у актуелну већину у државном парламенту и мислим да би то закомпликовало функционисање како парламента, тако и извршне власти, истиче Јањушевић.

Најновији чланци

Премијер у убрзаној кризи свијести: Здравко изгубио живце, барем вечерас тјешиће га Демократе!

Пише: Иван Милошевић Чудо је овај Здравко! Довео је себе у ситуацију да читав дан слуша разне критике на свој рачун и да на крају...

Срамна биографија „народног хероја“: Сви злочини Саве Ковачевића!

Сава Ковачевић био је тзв. партизански командант Никшићког НОП одреда, а касније је именован за команданта Оперативног штаба НОП за Херцеговину. Команда „штаба“ била...

Јован Маркуш: Маузолеј на Ловћену – „симбол“ победе над Српством!

-Када је срушен гроб Његошев, црква Светог Петра Цетињског, почеле су да ничу капелице по Црној Гори по угледу на његов. Прву је направио...

Анализе, Миљан Станишић: Политичка злоупотреба Љуба Ћупића!

Пише: Миљан Станишић Свједоци смо да се име Љубомира Љуба Чупића злоупотребљава у скаредне политиканске игре од стране бившег ДПС режима, који користи скорашње непримјерено...

Срамни притисци ДПС-а: За данашњу причу о Лепосавићу ангажовали и „Мајке Сребренице“!

Преко грађанске инициаjтиве 21.мај Скупштини, Влади и јавности Црне Горе отвореним писмом су се обратили Мунира Субашић предсједница Покрета мајки енклава Сребреница и Жепа...