Насловна Вијести Хроника Хаг: Здравствено стање Ратка Младића лоше!

Хаг: Здравствено стање Ратка Младића лоше!

Здравствено стање српског генерала Ратка Младића је веома тешко и треба предузети хитне мјере како би му се помогло, рекао је његов син Дарко Младић.

Два од три љекара које смо тражили су га обишли и извјештаји су достављени у Хашки трибунал, као и захтјеви. Очекујемо у другој половини овог мјесеца да га још један љекар прегледа. Лијечење које тамо има је испод оптималног – рекао је Дарко Младић.

Он је навео да је генерал забринут због глобалних дешавања, али и ситуацијом на просторима Балкана, посебно Републици Српској и Србији.

Младић је за потезе Кристијана Шмита рекао да је Повељом УН експлицитно забрањено мијешање у унутрашње послове земаља, без обзира да ли неко има или нема мандат високог представника.

Дакле, посебним члановима је забрањена нека врста туторства и овога што се покушава у Републици Српској са наметањем закона. То није почело од Шмита, само је нажалост сада ескалирало – појаснио је Младић за АТВ.

Он сматра да ниједан високи представник није имао право да премошћује вољу народа, да намеће законе.

Потези којима смо свједоци посљедњих неколико мјесеци иду у првацу ескалације. Нама се историја поновила деведестих као трагедија, сада се понавља као фарса – сматра Дарко Младић.

Он је навео да су санкције правно, дипломатско и економско насиље над Републиком Српском које траје у континуитету да би се она развластила од права која јој припадају Дејтонским споразумом.

Када је ријеч о америчким санкцијама руководству Републике Српске и процесу који се води пред Судом БиХ против предсједника Српске, Младић је рекао да је то само још један од инструмената који се понављају као некаква фарса.

– Имамо проблем што у једној сложеној држави као БиХ постоје нереални апетити једног дијела БиХ, због тога што добијају подршку са стране и одвлаче нас од нормалног рјешења за суживот које је тако скупо плаћено – рекао је Младић.

Говорећи о захтјеву бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића да се архивска грађа Хашког трибунала пребаци у Сарајево, Младић је навео да би она требало да се врати тамо одакле и потиче, да нема потребе да се централизује, већ да буде доступна свима.

извор: ртрс

Најновији чланци

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: ДПС забранити, увести ванредно стање, тек тада је могућ прекид са Миловим системом корупције!

Предсједник Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић саопштио је да је системски сектор Црне Горе инфициран вирусом корупције, те да је неопходна радикална терапија...

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...