Насловна Магазин Хаг: Здравствено стање генерала Младића све лошије!

Хаг: Здравствено стање генерала Младића све лошије!

Дарко Младић, син ратног команданта Војске Републике Српске генерала Ратка Младића, рекао је да је здравствено стање његовог оца све лошије, истичући да Међународни резидуални механизам у Хагу наставља да то прикрива, служећи се разним бирократским изговорима да му не дозволи адекватно лијечење.

Дарко Младић је навео да генерал Младић више не може да се креће и да породица сада има озбиљан проблем, јер је он у веома лошем стању.

Генерал не може да шета. Он може да се покрене, али нема енергије. Догодио му се општи пад и апатија. Покушавам да пошаљем љекара да га хитно прегледа. Хашки трибунал то покушава да спријечи тако што одуговлачи са папирологијом. Ратко би морао да потпише сагласност за љекара на том формулару, али му тај папир нико још није доставио – рекао је Дарко Младић за Телевизију Хепи.

Он је навео да се са оцем чује сваког дана и да се виђају два пута седмично преко апликације на рачунару, додајући да је јасно да је генерал лошије у сваком смислу.

– Мајка је била код њега у априлу и видјела је да је у лошијем стању. Његов адвокат, који је послије двије године од избијања короне био код њега, шокиран је разликом у његовом здравственом стању од њиховог посљедњег виђања, јер је видио колико је он лошије него што је био – рекао је Дарко Младић.

Генералов син указао је да у Хагу његовом оцу одбијају да ураде магнетну резонанцу главе, јер би се, како каже, на снимку видјело у каквом је стању и установило да има масивна оштећења која остављају овакве посљедице.

Чинимо све да му помогнемо, али имамо опструкције. Кад год смо покушали да доведемо докторе, они би почињали са неким бирократским цакама како би то спријечили – објаснио је Дарко Младић.

На питање да ли ће Ратко Младић подносити захтјев за ревизију пресуде, генералов син је одговорио да то неће чинити док је садашњи предсједник суда у Хагу Кармел Ађијус на тој функцији.

Садашњи одлазећи предсједник Хашког трибунала промијенио је правила која су важила скоро 30 година уназад. Да би неко био ослобођен, он /Ађијус/ тражи да се призна кривица. На силу покушава да изнуди признање. То је нонсенс. Он нема овлашћења за то – рекао је Дарко Младић.

Бивши командант Војске Републике Српске Ратко Младић осуђен је у јуну 2021. године другостепено на доживотни затвор због, како је наведено, геноцида, злочина против човјечности, кршења закона или обичаја ратовања током рата у БиХ од 1992. до 1995.

Младић је ухапшен у Србији 26. маја 2011. године, а шест дана касније изручен је Хашком трибуналу. Хашки трибунал, претходник Механизма, подигао је оптужницу против Младића 24. јула 1995. године, а прва пресуда је изречена у новембру 2017. године.

Најновији чланци

ПОЛУФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА: СРПСКИ ВИТЕЗ НОВАК ЂОКОВИЋ!

Који је враг Новаку Ђоковићу! Доведе те до очаја, а онда до тријумфа! То не може свако, за то човјек треба да се роди...

Црногорски Кадирови или полемика Милорада и Ника: Вељесрпски Великоалбанци и Вељемонтенегрински Црногорци!

Пише: Иван Милошевић Симпатична ова полемика Милорада Поповића и Ника Ђељошаја. Милина их читати, све врца од таквих глупости да не знаш одакле да почнеш,...

Дритану сви исти: Црква и Мираш и он носи мантију!

Премијер Дритан Абазовић позвао је митрополита Црногорске православне цркве Михаила да Влада и ЦПЦ потпишу Темељни уговор. Абазовић је јутрос одговорио митрополиту ЦПЦ и изразио...

Петар Смоловић (ДПС): Организујемо комунистичку прославу 13. јула, Дритан да нам да паре и војску!

Предсједник Општине Бијело Поље Петар Смоловић најавио је да ће централна прослава 13. јула, Дана државности и Дана устанка, бити организована у Бијелом Пољу. -На...

Миљан Станишић: „Братоубилачки и грађански рат у Црној Гори 1941. године“ (9)!

Пише: Миљан Станишић ОПШТЕНАРОДНИ ЈУЛСКИ УСТАНАК Одлуку о отпочињању устанка донио је ПК КПЈ у Стијени Пиперској 8. јула. Вијест о проглашењу „независности“ Црне Горе под...