Насловна Политика Горан Даниловић: ДПС кукавице!

Горан Даниловић: ДПС кукавице!

Лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић казао је да пријетња ДПС-а да ће “свим средствима бранити Црну Гору од посрбљавања” заслужује снажан одговор државних органа. Даниловић наводи да звучи злокобно ова најава којој се по правилу придружују трабанти црногорске политике, до јуче заборављене политичке индивидуе и “патриотска удружења” направљена по директиви Ђукановића како би одрађивала прљави посао крвничког дизања тензија у друштву које је ДПС довео до економског распадања и суноврата.

Најавити тако запаљиво дјеловање због намјере владе да измијени одлуку – не Закон или Устав по уставној процедури, срамно је и кукавичко понашање, изгубљеност у времену и простору али цинизам посљедње врсте. Дода ли се томе да је у званичном ставу једне “грађанске странке” која суштински контролише подземље и организовани криминал, кроришћена увредљива и пријетећа “стимулација” о “посрбљавању” Црне Горе јасно је да ДПС гура грађане у сукобе и прижељкује хаос, наводи Даниловић.

Он сматра да иако се држи по страни у јавним наступима свакоме је јасно да Ђукановић лично стоји иза ових болесних али врло прагматичних најава којима покреће сукобљавање и брани свој криминални атар.

Сада је јасно откуда у јавности наратив о “придошлицама” које треба вратити одакле су дошле, отворени фашистички дискурс који мора забринути сваку пристојну особу. Подмукло понашање ДПС-а доводи до опскурних снова о неком прогону и “тракторијади” из Црне Горе јер је очигледно угрожен кључни лоповски интерес. Сада је, ваљда, јасно и Влади да је свака њена унутрашња слабост и тапкање у мјесту повод за акцију поражених, и то не легитимну политичку, него пријетећу и ванинституционалну, наглашава он.

Само преваранти који су цијело вријеме сакривали стварне намјере креирањем намјерног и неуставног амбијента око пребивалишта, додаје лидер УЦГ-а, производили хаос допуштајући да уз кршење Устава хиљаде људи буду у бирачком списку, а да на то немају право, могу сада позивати да се брани безакоње и крађа.

Из њихове визуре Црна Гора никада није била домовина свих. Заогрнути плаштом “грађанског” које је у њиховој верзији екстремно националистичко и лично, засијали су фашистички образац по којему су дођоши и апатриди сви који нису њихови, а који деценијама изграђују Црну Гору и служе јој као најоданији грађани без обзира на властиту дискриминацију и прогон, истиче он.

Даниловић наглашава да ДПС мора знати да је крај тој политици, те да је неповратни крај који разобличава њихов систем владања.

Парламентарна већина је дужна да, без застоја, уреди ову земљу по грађанском принципу, да се у складу са Уставом људи изједначе по правима и обавезама и да се никада више и нико не прогони само зато што није по вољи тренутне владајуће већине, наводи у саопштењу.

Даниловић истиче да бити држављанин Црне Горе је привилегија, а имати и право гласа на изборима представља јасну Уставну и законску процедуру коју је управо ДПС извргао руглу и подредио свом ужасном партијском интересу.

Дошло је вријеме да се на прогон стави тачка, закључује Даниловић.

 

Најновији чланци

Симонида Кордић: Гласам у Херцег Новом, неко хоће да скрије ДПС злоупотребе!

Функционер Демократског фронта Симонида Кордић казала је да од 2002. нигдје друго није гласала осим у Херцег Новом и да ће тражити исправку уколико...

Премијер узвраћа: Лидери ДФ-а да не измишљају, шта ће бити када се открије ко се стварно састајао са Милом!

Премијер Здравко Кривокапић поручио је лидерима Демократског фронта да не измишјају приче јер шта ће бити када се открије ко се и заиста тајно...

Бивше Министарство просвјете легло корупције: Начелник за кадрове приходовао од ауто-школа 3800 евра годишње!

Провјером ангажовања запослених и анализом њиховог рада утврђено је да је одређен број њих остваривао накнаду која прелази границе домаћинског односа као и колегијалности....

Пиромани и политика, Благоје Граховац: Реприза репризе!

Генерал у пензији Благоје Граховац казао је за РСЕ да је у Црној Гори увијек било страних утицаја и интереса, али да се овога...

Гласање у вријеме предака Монтенегрина: Титове „ћораве“ кутије!

У новембру 1945. год. одржани су „први демократски“ избори. КПЈ је истакла своју листу на челу са Јосипом Брозом Титом. Других листа није било...