Насловна Магазин Главни ковид центар на Старом аеродрому: Против вируса све на једном мјесту!

Главни ковид центар на Старом аеродрому: Против вируса све на једном мјесту!

Грађани који имају симптоме короне убудуће могу на једном мјесту, главном Ковид центру на Старом аеродрому да обаве тестирање, преглед љекара и дијагностику чиме ће се избјећи гужве и чекања. Главни ковид центар који је почео са радом у суботу данас је обишла министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић са шефицом Канцеларије Свјетске здравствене организације у нашој земљи Мином Брајовић.

У овом објекту налази се радиолошка служба, постоји и лабораторија, тако да наши грађани који посумњају на ковид неће морати да иду из једног у други Дом здравља да би остварили свој пут његе за вријеме лијечења од ковид 19 инфекције и биће лијечени на једном мјесту, казала је Боровинић Бојовић.

Она је нагласила и да се у главном Ковид центру налази диспечерска служба у којој ће љекари и медицинако особље током цијелог дана комуницирати са онима који буду посумњају на корону као и касније са обољелим пацијентима.

Број диспчерског центра је 020 /227722.

Боровинић Бојовић је рекла и да је на овај начин спријечен могући контакт са ковидом здравих пацијената.

Овим иновативним приступом нисмо размишљали само о ковид пацијентима. Сви они који нису ковид а имају потребу за есенцијалним здравственим услугама у домовима здравља имају могућност кориштења без контакта са ковид пацијентима, казала је она.

Директор подгоричког Дома здравља Данило Јокић казао је да већ имају позитивне реакције грађана на отварање главног Ковид центра. Он је поновио да грађани више неће морати да шетају од једног до другог дома здравља.

Више неће морати да у једном дому здравља раде тестирање, а другом дијагностику, рекао је др Јокић, нагласивши да ће свакодневно на терену бити четири екипе.

Брајовић је казала да су задовољством пружили подршку успостављању диспечерског центра.

Свих ових мјесеци видимо да примарна здравствена заштита има двоструку улогу, са једне стране пружају есенцијалне услуге, а са друге реадлизују оснивне операције које су окосница за ковид, тестирање дијагностике, казала је Брајовић.

Грађани који су раније имали изабраног доктора у Дом здравља на Старом аеродрому сада су пребачени у Дом здравља на Побрежје, док ће дјеца здравствену заштиту убудуће остваривати у Дом здравља на Побрежју.

 

Најновији чланци

Епископ Јоаникије у Острогу: Космет је наше духовно огњиште!

-Страдално, али славно и благословено Косово и Метохија, је наше духовно огњиште, и са њима држимо, као што смо увијек држали јединство са са...

Милан Кнежевић: Ново тужилаштво ће морати да отвори Милове рачуне, утврди чија је вила на Горици и како ДПС пере паре!

Милан Кнежевић, посланик ДФ-а, сматра да су новим законима о тужилаштву отворена врата за правду. -Ону правду које смо толико били жељни, а сви смо...

Обиљежен Дан ВРС, Додик: Војска Српске свијетли образ Срба!

Служењем парастоса погинулим борцима Војске Републике Српске и цивилним жртвама одбрамбено-отаџбинског рата у касарни "Козара" у Бањалуци обиљежен је 12. мај - Дан ВРС...
video

Данас је СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ ЧУДОТВОРАЦ!

Не само рођење, дјетињство и младост, него и многе касније године живота Светога оца нашега Василија, допуштењем Божијим, остадоше скривени у времену, тек нејасно...

Матија Бећковић о нападима на познатог нобеловца: Фокусирајте се на позитивно! Живио Петер Хандке!

Академик Матија Бећковић рекао је да је нобеловац Петер Хандке на својој кожи осјетио како је Србима, те да је одлуку да буде сапатник...