Насловна Политика Газде постројавају: Јаков сјутра зове страначке лидере да бетонирају пут у ЕУ...

Газде постројавају: Јаков сјутра зове страначке лидере да бетонирају пут у ЕУ и НАТО!

Већ сјутра сви носиоци изборних листа ће добити позив за састанак који ће се одржати у понедјељак када би требало да се пошаљу поруку грађанима и партнерима да је Црна Гора зрело друштво, да има демократске изборе и гдје ће изборна воља грађана бити испосштована. То је саопштио предсједник Црне Горе Јаков Милатовић након састанка са америчким сенаторима Крисом Марфијем и Геријем Питерсом.

Тај политички дијалог ћу почети у понедјељак и наставити га након избора, казао је Милатовић.

Он је након састанка са сенаторима у Вили Горица, новинарима казао да Сједињене Америчке Државе показују снажно партнерство са Црном Гором које треба додатно продубити.

-Исказао сам захвалност Црне Горе за помоћ коју добијамо у владавини права. Постоји додатни простор за продубљивање односа у економији. Заједнички смо дискутовали о тренутној ситуацији у Европи и изазовима са којима се Европа налази, казао је предсједник Црне Горе Јаков Милатовић.

Стратешко партнерство који постоји и које је важно у овим тренуцима политицких промјена у Црној Гори.

Сложили смо се да је на том путу процес ЕУ интеграција важан. Црна Гора има простор за убрзање процеса како би се послао сигнал осталим замљама Западног Балкана да треба да буде тај процес окончан у наредним годинама за Црну Гору, казао је он.

Сенатор Крис Марфи истакао је да су САД пријатељ Црне Горе.

Сваки члан Сената је узбуђен приликом да вас види на овој функцији и чује вашу визију јачања демократије, владавине права, казао је он.

Поручио је да нико нема право вета ко жели да се прикључи НАТО савезу.

Једнак ентузијазам када је у питању визија у приступању ЕУ. Тако це и ЕУ бити оснажена када се прикључи Црна Гора, као што је био оснажен и НАТО, казао је Марфин.

Поручио је да желе да поспјеше америчке инвестиције у Црној Гори.

Црна Гора је успјешна прича, мултиетницка заједница која показује посвећеност демократији и владавини права. Нема сумње да треба још радити на борби против криманала. Ту смо да подржимо Црну Гору и да пронађемо начине како можемо заједнички радити, казао је он.

Казао је да постоји ентузијазам за продубљивање сарадње.

Да се подржи ваш пут ка ЕУ. Да и они ураде све што могу да вас задрже на том путу ка чланству. Да се оснажи пут за побољшање инвестиција у Црној Гори, и црногорских у Америци, рекао је Марфи.

Коментаришући извјештај Фреедом Хоусе-а у ком се констатује назадовање Црне Горе Питерс је рекао да је охрабрен оним што је чуо од новог предсједника, а то је да се поштују права и слободе.

Његов фокус је на борби против криминала и корупције. Битна је слобода медија како би се контролисала власт у једној држави. Након избора са новом Владом и предсједником ћемо да се боримо да имамо слободне медије, владавину права. Треба да се фокусирамо на будућност, рекао је Питерс.

Извор: ртцг

Најновији чланци

ИЗ БЕРАНА ПОРУЧЕНО: “НЕ ДАМО НИ ЈЕДАН ПЕДАЉ СВЕТЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ“!

У организацији грађана Берана организован је спонтани протесни скуп у знак подршке Србима на светом и распетом Коосову и Метохији. Грађаани су у протесној...

ТРИ „С“

Пише: ђакон Павле Љешковић "Опростите, јесте ли ви свештено лице? И није ми баш неко паметно питање. Наравно да јесте свештено лице, док носите ту...

Људи, је ли могуће: Савез комуниста подржао Бора и Рамиза, пардон Алексу и Дритана!

Безрезервна подршка Савеза Комуниста Коалицији ,,ХРАБРО се броји!” на челу са Алексом Бечићем и Дританом Абазовићем на предстојећим парламентарним изборима 11. јуна, казао је...

Дарио Вранеш: Лаки (ДПС) је мало нервозан, дошао је крај монтенегринске хистерије и идеологије Секуле Дрљевића!

Поштујем Устав Црне Горе, казао је предсједник Општине Пљевља Дарио Вранеш, коментаришући одлуку да наложи установама чији је оснивач локална управа да истакну поред...
video

ФИЛМ: Кнез Арсен Карађорђевић!

Рођени брат Петра Првог Карађорђевића, велики командант руске и српске армије - а заборављен, науштрб измишљених хероја. Захваљујем сабрату, сапатнику, саветнику, пријатељу, режисеру Милану...