Насловна Политика Функционери Нове српске демократије: Андрија Мандић кандидат ДФ-а за предсједника Црне Горе!

Функционери Нове српске демократије: Андрија Мандић кандидат ДФ-а за предсједника Црне Горе!

Предсједници општина Никшић и Мојковац Марко Ковачевић и Веско Делић и предсједник Скупштине општине Даниловград из редова Нове српске демократије гостовали су вечерас на Слободној Зони са Драженом Живковићем на Првој телевизији и исказали недвосмислену подршку потенцијалној кандидатури лидера те странке Андрије Мандића на предсједничким изборима.

Предсједник општине Никшић појаснио је да на предсједничке изборе треба да изађу лидери странака али и да је потребно постићи џентлменски договор партија побједница 30. августа да подрже оног кандидата који прође у други круг. Мишљења је и да уколико се испред ДПС-а кандидује Мило Ђукановић, да ДФ треба да кандидује свог лидера Андрију Мандића који ће на изборима и побиједити.

Ковачевић тврди да је вријеме показало да у Црној Гори нема нестраначких кандидата јер су сви постали страначки.

Прави је моменат да лидери странака изађу на те изборе. Да видимо какво је стање. Са ове побједничке стране од 30. августа треба постићи џентлментски договор да се у другом кругу подржи кандидат који оде у други круг. Уколико би се десило да неко прође са кандидатом ДПС-а, а ред би био да Мило Ђукановић изађе на ове изборе и да их изгуби. ДФ ће наравно имати свог кандидата. Поједини политичари се нису изјашњавали по овом питању, а треба размишљати и да кандидат ДФ-а пролази у други круг. Плаћали смо цијену нестраначких кандидата преко леђа ДФ-а а који су добијали поједина мјеста, казао је он.

У крајњем, наводи, ако дође до тога да Андрија Мандић буде кандидат, било би добро да га сви подрже.

Његова кандидатура је мој став да лидери требају изнијети став и прекинути лицитирања. Он као један од лидера ДФ-а може бити кандидат за предсједника Црне Горе. У контексту лидера га и помињем. Нека изађу и остали лидери. Наравно, постоји и страх од ДФ-а иако су против ДПС-а, али ја бих волио да видимо какав је чији резултат. Ако је Мандић најјачи, онда то припада ДФ-у. Ако је неко други јачи, подржаћемо га, подвукао је он.

Помиретељски наступ Андрије Мандића је био генератор покушаја обједињавања парламентарне већине, каже Ковачевић и мишљења је да ДФ може понудити доброг кандидата.

Залажем се за концепт да то буде на нивоу лидера. Добићемо новог предсједника не иза скривања већ да примијенимо демократски приступ. Фер би било да онај који прође у други круг буде подржан од стране осталих побједника, јасан је он.

Предсједник општине Мојковац Веско Делић казао је да је несумњиво да ће представник ДФ-а ући у други круг за предсједничке изборе и исказао подршку лидеру Нове српске демократије да управо он буде тај кандидат.

Предсједник Скупштине општине Даниловград Велимир Ђоковић мишљења је и да Мило Ђукановић треба бити кандидат за предсједника јер је вријеме да се челници партија „измјере“ и дају допринос затварању круга изборног циклуса гдје би сви лидери странака учествовали.

-Ред је да дођемо до побједе. ДФ ће дати допринос тој побједи. Подржао бих Андрију Мандића као најбоље рјешење јер је био борац свих ових година. ДФ ће свакако испоштовати сваког. Немам резерву да би кандидат ДФ-а однио побједу. ДФ је коалиција, НСД је странка у тој коалицији а која је дала много борби, а не видим бољег кандидата од њега. Видимо да и са друге стране има дисонантних тонова, али је то њихов проблем, не бавим се тиме. Ми желимо коректну утакмицу и да тријумфујемо, јасан је он.

Извор: борба

Најновији чланци

Драган Бојовић (ДФ): Формирати нову владу, постојећа левитира!

Потпредсједник ДНП-а и посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Драган Бојовић, позвао је још једном све чланице парламентарне већине од 30. августа да се...
video

У „Аеродромима“ весело: Маида Муратовић, турбо фолк пјевачица, постала члан ПР тима!

Турбо фолк пјевачица Маида Муратовић нови је члан ПР тима Аеродрома Црне Горе, пише Портал Стандард. Муратовић,према незваничним сазнањима Стандарда, кадар је Грађанског покрета УРА. Из...

Због Русије: Новинарска удружења из Норвешке, Финске, Данске и Исланда повлаче се из Међународне федерације новинара!

Удружења новинара из Норвешке, Финске, Данске и Исланда јуче су саопштила да се повлаче из Међународне федерације новинара (ИФЈ) због, како су навели, присуства...

Тања Фајон на радном задатку: У Словенији открила два шпијуна – наравно, руска!

Министар спољних послова Словеније Тања Фајон потврдила је данас да су два страна држављана оптужена за шпијунажу припадници руске обавјештајне службе. Фајонова је навела да...

Америка педаљ мога села: Бечић и Ник схватили – избори се добијају у Вашингтону!

Пише: Иван Милошевић Јуче Алекса, данас Ник Ђељошај, сјутра већ ко зна ко, али ови наши политичари се не ваде из Вашингтона! По томе колико...