Насловна Спорт ФИФА: Поступак против Хрватске због вређања Милана Борјана!

ФИФА: Поступак против Хрватске због вређања Милана Борјана!

ФИФА је покренула поступак против Хрватске, а разлог су увредљиви транспаренти на рачун Милана Борјана на сусрет Хрватске и Канаде (4:1). Голман је добио и више од 2.500 увредљивих порука.

Познато је да је Борјан пореклом из Книна и да је као дете морао да пребегне у Србију, одакле је раних двехиљадитих отишао у Канаду. Због тога су хрватски навијачи имали увредљиве транспаренте на трибинама, а једна групица је почела да скандира: „Борјане, Турчине, нап* се к****“.

Уз то, Борјан је током утакмице трпео и увреде за своје најмилије, што такође није ништа ново. Познати голман је најпре упитан шта мисли о свим тим немилим сценама.

То показује какви су људи примитивци. Немам шта да им коментаришем око тога, то само говори о њима. Чуо сам да су викали и вређали. То говори да су примитивци, да треба да пораде на себи и својим породицама, јер очигледно имају неку фрустрацију, па долазе овде то да искале.

Хрватима је пожелео све најбоље у наставку такмичења, јер са Белгијом у наредном колу игра за пролаз даље.

Хрватској репрезентацији желим све најбоље у наставку Мундијала. Одиграли су добру утакмицу, повели смо рано, играли добро 20-25 минута и онда смо се повукли. То је фудбал, идемо даље, ово је лепо искуство за нас. Канадска репрезентација се после 36 година појавила на фудбалској мапи. Жао ми је што је резултат био оволико убедљив.

Упитан је и да ли је Канадска фудбалска федерација стала у његову одбрану и да ли очекује неку реакцију.

-Нема потребе. Милион и једна порука, милион и један позив сам добио. То показује да су деца, да не знају како је било. Хрватима желим све најбоље даље.

Борјан је на вређање и непримерене транспаренте одговорио са три прста, што су ухватиле бројне камере на стадиону.

Јесам показао три прста, али је зато јер ми је било криво што ме вређају. Гледам своје двориште, репрезентацију, људе око себе, подорицу…

Претње и поруке мржње долазе му и на друштвеним мрежама.

Када те доведу на нешто тако, ево да упалим WА да вам покажем шта све има и шта све пишу. Пишу трактори, овако онако, ево погледајте. Имам 2056 порука само на WА, а замислите поред тога. То је до њих. То је фудбал, идемо даље, живот иде даље. Ја сам срећан човек имам предивну породицу. Имам људе у репрезентацији који ме поштују и цене, то ми је битније од било чега другог. Срећан сам човек.

Открио је и како се осећа његова супруга Снежана због константних увреда навијача које трпи где год да се појави.

Мојој супрузи је увек тешко. Она је на удару и Партизанових навијача и навијача Србије свуда где год кренемо. Што се каже „за добрим коњима се прашина диже“, тако да све успехе које сам направио са Звездом, многи покушавају то да умање и да нас вређају, јер су љубоморни. Љубомора влада међу нама, такви смо људи. Ја идем даље, породица ми је уздигнуте главе.

Причао је и о подршци фудбалера и челника Звезде, који су му писали и пре меча.

Наравно, увек добијам подршку од саиграча и управе и навијача. Сад нисам видео после утакмице, јер имама много порука, али су ми писали пре. Срећан сам што сам део репрезентације Канаде и Звезде.

Хрватски играчи су били пуни поштовања за Борјана пре, током и након утакмице.

-Феноменалан приступ свих играча. Све похвале, господски, капа доле.

Извор: сербиантимес

Најновији чланци

Драган Бојовић (ДФ): Формирати нову владу, постојећа левитира!

Потпредсједник ДНП-а и посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Драган Бојовић, позвао је још једном све чланице парламентарне већине од 30. августа да се...
video

У „Аеродромима“ весело: Маида Муратовић, турбо фолк пјевачица, постала члан ПР тима!

Турбо фолк пјевачица Маида Муратовић нови је члан ПР тима Аеродрома Црне Горе, пише Портал Стандард. Муратовић,према незваничним сазнањима Стандарда, кадар је Грађанског покрета УРА. Из...

Због Русије: Новинарска удружења из Норвешке, Финске, Данске и Исланда повлаче се из Међународне федерације новинара!

Удружења новинара из Норвешке, Финске, Данске и Исланда јуче су саопштила да се повлаче из Међународне федерације новинара (ИФЈ) због, како су навели, присуства...

Тања Фајон на радном задатку: У Словенији открила два шпијуна – наравно, руска!

Министар спољних послова Словеније Тања Фајон потврдила је данас да су два страна држављана оптужена за шпијунажу припадници руске обавјештајне службе. Фајонова је навела да...

Америка педаљ мога села: Бечић и Ник схватили – избори се добијају у Вашингтону!

Пише: Иван Милошевић Јуче Алекса, данас Ник Ђељошај, сјутра већ ко зна ко, али ови наши политичари се не ваде из Вашингтона! По томе колико...