Насловна Почетна ЕВРОПА НЕ ВЈЕРУЈЕ СРПСКИМ СУЗАМА: Прошла је 31 година од злочина муслимана...

ЕВРОПА НЕ ВЈЕРУЈЕ СРПСКИМ СУЗАМА: Прошла је 31 година од злочина муслимана у Магашићу, убили шест жена, међу њима и трудницу!

У Братунцу је обиљежена 31 година од када су муслиманске снаге убиле осморо мјештана села Магашићи, од којих шест жена, а међу њима и једна трудница.

Према свједочењу очевидаца, комшије муслимани, из Глогове и Бљечеве, 20. јула 1992. године, у Магашићима код Братунца починиле су један од најгнуснијих злочина, усмртивши цивиле, који су тог дана радили на њивама, а село запалили.

Александар Лончаревић сваког 20. јула долази на сестрин гроб, пали свјећу и присјећа се да су му сестру убили зликовци из Сребренице и комшије муслимани, а да за то још нико није оптужен нити процесуиран.

– То су све наше комшије, да их сад не набрајам, немам снаге, можда их сваки дан и срећем. Они су њих побили ни криве ни дужне цивиле, али немам снаге више ни да причам али ћу и даље да долазим због своје сестре – каже Лончаревић.

Из Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила општине Братунац истакли су да је Тужилаштво БиХ 2019. године, обуставило истрагу о предмету Магашићи. Навели су, због недостатка доказа.

Додају да се управо због тог некажњеног злочина опет понавља ситуација да појединци звецкају оружјем. Изјава Насера Орића да је све почело на Дрини и да ће се све ту завршити, из Незука поново је узнемирила страсти.

– Највише боли чињеница да муслимански вођа поново пријети, међународна заједница ћути не реагује на то – додао је Иван Петровић из Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила општине Братунац, преноси РТРС.

Само пет дана касније, након овог злочина, убијено је још седморо мјештана српске националности у сусједном селу Хранча. У нападу на то мјесто рањено је 22-је лица, село је спаљено, док породице убијених и данас чекају правду.

Извор: искра

Најновији чланци

Дритан: Милојко само слуша ДПС!

Бивиши премијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић огласио се на Фејсбуку поводом другог одлагања пописа становништва, наводећи да никога ко мало више...

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: ДПС забранити, увести ванредно стање, тек тада је могућ прекид са Миловим системом корупције!

Предсједник Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић саопштио је да је системски сектор Црне Горе инфициран вирусом корупције, те да је неопходна радикална терапија...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...