Насловна Политика ЕРВИН ИБРАХИМОВИЋ ОКУПИРАО ФОНД ЗА МАЊИНЕ: Од 20 запослених сви Бошњаци, од...

ЕРВИН ИБРАХИМОВИЋ ОКУПИРАО ФОНД ЗА МАЊИНЕ: Од 20 запослених сви Бошњаци, од 1,4 милиона за мањине узели чак 1,2 милиона!

Предсједник Српског националног савјета /СНС/ Црне Горе Момчило Вуксановић изјавио је Срни да се понавља дискриминација српских организација и појединаца који конкуришу за средства Владе Црне Горе и поручио да ће наставити борбу за очување српског националног, културног, вјерског и језичког идентитета.
Премијер у техничком мандату Дритан Абазовић одржао је данас састанак са представницима националних савјета у Црној Гори, који су изразили незадовољство расподјелом средстава за ову годину, наводећи да су на посљедњем конкурсу добили око 20 одсто укупних средстава, што сматрају да је кулминација вишегодишње неправде.
Вуксановић је навео да су заједнички констатовали да је потребно поништење конкурса за расподјелу средстава Фонда за заштиту и остваривање мањинских права Црне Горе за финансирање пројеката за подршку активностима за текућу годину.
-Очигледно је да су Бошњачка странка /БС/ и њен предсједник Ервин Ибрахимовић, који је министар у Влади Црне Горе, узурпирали Фонд и да је од 1,4 милиона евра за бошњачке организације и појединце опредјелила више од 1,2 милиона евра, прецизирао је Вуксановић.
Вуксановић је истакао да иза такве одлуке не стоји директор Фонда за мањине Емир Дацић већ Ибрахимовић за којег је рекао да је одувијек непријатељски расположен према српским организацијама и поједицима и да је кроз своје активности и позицију министра успио у потпуности да контролише рад Фонда, односно расподјелу средстава за све националне савјете како Срба, тако и Муслимана, Албанаца и Хрвата.
То је постигнуто, што од 20 запослених у Фонду за мањине, нема нико осим Бошњака, а од седам чланова Комисије за вредновање пројеката националних савјета све су истакнути Бошњаци, нагласио је Вуксановић.
Он је нагласио да се наставља борба да српске организације и појединци добију заслужена средства од Фонда за мањине и Владе Црне Горе која им припадају за активности очувања српског националног, културног, вјерског и језичког идентитета.

Најновији чланци

ДПС ПРЕПОЗНАО ТЕРЕНЦЕ ЗА ПОПИС: Својима брдо пописница, осталима десетак – послати у села и планине!

ДПС у општинама Бијело Поље и Бар врши жестоке опструкције пописа. Данас су пописивачи који нису током владавине Мила Ђукановића били "препознати на терену",...

ПОПИСНИ ХАОС И ПОБУНА НА БРОДУ МАУНТИ: Милојко и Никола дали један другом бесу, Љубо све залио рујном дијалошком колумном!

Пише: Иван Милошевић Никола Ракочевић и Љубо Филиповић јуче су ишли на честитику код Милојка и вратили су се са прегршт поклона, испјевали се до...

НА ДАНАШЊИ ДАН: Проглашена Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца!

На данашњи дан, 1. децембра 1918. године, проглашена је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, коју је прокламовао престолонаследник Александар Карађорђевић у кући Крсмановића на...

ВЛАДА СРБИЈЕ: Купљена наредба Хитлера за напад на Југославију!

Србија је купила оригиналну верзију директиве од 27. марта 1941. године којом је тадашњи њемачки канцелар Адолф Хитлер наредио напад на Краљевину Југославију и...

Дритан: Милојко само слуша ДПС!

Бивиши премијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић огласио се на Фејсбуку поводом другог одлагања пописа становништва, наводећи да никога ко мало више...