Насловна Почетна Дританова влада: Треба да падне, али не 19. августа!

Дританова влада: Треба да падне, али не 19. августа!

Пише: Иван Милошевић

Треба ли да падне Дританова влада? Треба, али не 19. августа! За тај дан први антисрпски ешалони (ДПС, СДП и СД) заказали су обарање Дитанове владе због потписивања уговора са СПЦ. Ништа такозване суверенистичке странке, односно остатке старог комунистичког система и његове идеологије о посебности Црногораца и њиховом антисрпском карактеру, није ујединило као отпор према СПЦ. Она им је ноћна мора, ала са 77 глава, главни идеолошки непријатељ и препрека ка њиховом сну – стварању Црне Горе на антисрпским основама, гдје су сви добродошли, осим Срба! Наравно, бивши режим и лични двор нијесу против цркве само због кумровачке идеологије, она им је добродошла вјечна тема да покрију све своје политичке и мафијашке рупе и пажњу јавности са својих криминалних афера скрену у идеолошке воде и представе се као браниоци „вјечне Црне Горе“ и њених новокомпонованих обележја!

Умјесто што понеки Срби глуме политичке Самарићане и гледају на антисрспки тројац (ДПС, СДП и СД) болећиво и пружају им руку, ваља јасно одлучити да што се тиче Срба са поменутим странакама не смије да постоји никаква сарадња, осим куртоазних свакодневних поздрава. Ко год се од Срба чешао о ДПС и његове сателите завршио је на гробљу политичких странака и идеја. Због тога српским странкама је поводом падања Дританове владе све јасно! Када Дритана хоће да смијени поменути тројац ваља се томе одупријети и спасити што се може спасити, у овом случају Дританова влада. И не због тога што Срби погибоше за Дританом, није он никаква српски јунак и српска узданица након потписивања уговора са црквом ( каже да намјерава и са Мирашом да склапа договоре!), али уколико се на њега острвио ДПС и његове филијале, ваља Дритана подржати, барем док се не заврше најављени локални избори и закажу нови парламентарни! Срби имају данас шансу да буду пресудни тег на ДПС ваги антисрпства, политичке себичности и зачаурености и кокетирања и отворене сарадње са криминалцима и да не дозволе да тај тег претегне и све се врати на старо!

ДФ, СНП и мање српске странке већ су најавиле да неће бити против Дритана, тако да су за сада највећа непознаница – Демократе! Као превејани скојевци и Алексини омладинци са Титовим марама око врата, они ће сигурно организовати партијски конгрес поводом обарања Дританове владе, позваће све делегате из Мртвог Дубоког, Доње и Горње Ржанице, са Проклетија и Дурмитора, да заједно донесу одлуку коју су већ донијели! Трубљење Демократа и њихово заклињање у част и поштење толико је неукусно, а њихово самовеличање је и безобразно и политички несношљиво. Да се данас појаве Владимир Бакарић, Стипе Шувар, Блажо Јовановић и Светозар Дурутовић, без имало пардона учланили би се у Демократе и постали њени истакнути функционери. Као такви, нажалост, Демократе су изгубљене за домаћу српску ствар и вјерујем да ће они кад-тад преломити у партијском мозгу и прихватити базне идеје антисрпства и црногорског шовинизма који ових дана подгријава поменути тројац из првог пасуса! Уз то, Демократе су претходних неколико мјесеци толико ратовали са Дританом да је велико питање може ли доћи до неког међустраначког примирја и то баш 19. августа када су антисрби свих боја и нијанси заказали обарање актуелне владе!

Што се тиче Демократа, једина је нада да не претрче у ДПС је да још нијесу довршили прелом у мозгу и одрекли се свих српских постулата због којих су и постали парламентарна странка са тенденцијом јачања и политичког омасовљења. За Демократе у великој већини гласају Срби и у њих као своје посланике у великој већини гледају Срби и они се надају да Демократе неће дићи руку против Дритана и бити саучесници прљаве работе ДПС-а и његових сателита! И то не због Дритана и његовог спаса, него сопственог интереса и политичког циља да Црна Гора мора да рашчисти са ДПС-ом и ту странку, њене вође и сателите, пошаљу у тако дубоку политичку завјетрину одакле неће моћи да утичу ни на састав мјесне заједнице!

У дубљем смислу опет су Срби сами криви што су дошли у ситуацију да о једном важном политичком питању по њихово постојање и даљи развој пресудну ријеч има једна ортодоксна омладинска комунистичка странка. До сада такви страначки профили без изузетка су били погубни по Србе, па уколико је та теза тачна, онда ће и Демократе стати у ред ДПС-а и оборити Дритана!

Обични Срби, али и српски лидери, никако да једном за свагда утуве у главу да је њихов политички спас једна снажна српска странка и њен јединствен политички наступ и српско дјеловање у републичком парламенту. Умјесто тога Срби имају туце политичких лидера који вуку на своју страну и глуме српске месије, иако сами не би прешли парламентарни цензус! 

Да је било српске политичке свијести и те надалеко познате, али никад достигнуте, српске слоге, данас у политици не бисте имали не само Демократе, него ни СНП и још неколико такозваних српских странака чији су лидери умислили да су ухватили Бога за ону ствар! Тада не би било тешко одлучити и у оваквој ситуацији Србе ујединити против ДПС-а и спасити што се може спасити – у овом случају Дританову владу!

Нада да Демократе неће бити против Дритана тиња у њиховој партијској заклетви да никада и ништа неће са ДПС-ом. Скојевци и Титови, пардон Алексини омладинци, доказали су да им заклетва није мртво слово на папиру и да желе да се за њу жртвују. Апсурдно јесте, штетно и боли, што се Срби данас надају баш у оно што им је дошло главе и од чега ни данас не могу да се опораве, односно у комунизам и часну комунистичку ријеч новокомуниста, такозваних Демократа. Уколико подрже заклетву, Дритан ће опстати, уколико не – Срби су по ко зна који пут обрали бостан са тенденцијом да брање понове још који пут!

Најновији чланци

Удружење медицинских сестара: Принцеза Катарина члан почасног одбора!

Њ.К.В, Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина присуствовали су данас свечаном отварању 7. Националног конгреса са међународним учешћем медицинских сестара и медицинских техничара под називом...

ЊЕМАЧКИ АМБАСАДОР: Не раздвајам се од Спајића!

У најбољем интересу Црне Горе и њених грађана је да мандатар Милојко Спајић што прије оформи кредибилну, проевропску и пратлантску владу коју ће чинити...

ЈАСНО И КИШНИМ ГЛИСТАМА: Црна Гора колонија!

Пише: Иван Милошевић Уколико некоме није било јасно, ваљда је и њима данас пукло пред очима - Црна Гора је колонија! И то она вулгарног...

СУЛТАНИЈА, ПРЕДСТАВНИЦИ ЧЕТИРИ МАЊИНСКА САВЈЕТА СЛОЖНИ: Бошњаци окупирали Фонд за мањине, својима додијелили 1,4 милиона, осталима 40.000 евра!

Представници четири национална савјета организовали су конференцију за медије у Подгорици, а повод је жеља представника националних савјета четири мањинске заједнице Срба, Албанаца, Хрвата...

БОРАЧКА УДРУЖЕЊА ИЗ ФОЧЕ ПОВОДОМ ЈОШАНИЦЕ: Вређају српске жртве, дјецу прогласили војним циљем!

Удружења проистекла из Одбрамбено-отаџбинско рата и општинско руководство из Фоче, најоштрије осуђују срамну одлуку Суда БиХ да одбаци оптужницу за злочине над Србима у...