Насловна Политика Дритан очитао буквицу: Подносиоци иницијативе за моју смјену неће политички преживјети!

Дритан очитао буквицу: Подносиоци иницијативе за моју смјену неће политички преживјети!

Премијер Дритан Абазовић на конференцији за медије поводом 100 дана Владе казао је да је Темељни уговор потписан без присуства медија јер су из СПЦ тражили да се то уради тихо у државној резиденцији. Истакао је није знао да ће потписивање бити 3. августа. Казао је да не зна да ли ће Влада преживјети 19. август, али да зна да га неће политички преживјети они који дио људи који су покренули процедуру.

-Дио људи који су покренули процедуру и дио структура који покрећу ту процедуру, наводно кријући се иза Темељног уговора, они политички сигурно неће преживјети, било да се то реализује 19.августа, на неким изборима, на локалним у Подгорици, дио тих структура сигурно неће преживјети. А за нас не знам, било би неозбиљно да кажем овако или онако, видјећемо што год буде, достојанствено смо приступили овоме, достојанствено ћемо се и повући, истакао је он.

Додао је да том дијелу не прогнозира добру политичку будућност. Истакао је и да ће се на тој сједници Скупштине знати ко је против Темељног уговора.

Свако ко притисне зелено сјетло значиће да жели Црну Гору врати уназад и да анулира тај акт, казао је Абазовић.

Истакао је да сумња да имају гласове 41 посланика.

Захвалан сам припадницима мањинских партија који нијесу жељели да потпишу иницијативу. Показали су одговорност, истакао је он.

Све опције остају отворене након 19. августа, ДПС, СД у СДП ће преузети одговорност за дестабилизацију

Абазовић је казао да након покретања иницијативе о изгласавању неповјерења Влади све опције остају отворене .

-Врло је једноставно универзално правило, право које тражите за себе, дајте и другима. Ја ни једну опцију не бих искључивао. Моја агенда је и 19. испуњена, Врло мирно чекам тај датум. Ми ћемо свакако морати да одемо на изборе. Са овом Владом, новом Владом, без Владе, али ДПС, СД и СДП мораће да узму сву одговорност за дестабилизацију у Црној Гори. Ако крене енергетска криза, ако будемо моралчи да уђемо у ребаланс, а нема владе, све што буду рестрикције, грађани треба да таргетирају те три партије, казао је он.

Абазовић је казао да Темељни уговор није потписан тајно, већ да је то перцепција дијела медија.

О Темељном уговору се прича 10 година. Више од 25 пута сам казао да ће то бити током августа, а министар правде је ноћ прије рекао да ће бити потписан половини августа. Ја сваког дана имам састане, сваког дана након неког састанка ми шаљемо слику и саопштење. Они су жељели да се то уради тихо у државној резиденцији и да ли могу да имају свој медијски тим. Рекао сам може, у чему је проблем, казао је он.

Казао је да 31. јула није знао да ће се потписивање Темељног угвора десити 3. августа.

Мислио сам да ће то бити 6. или 14. када дође патријарх Порфирије. Десило се да је то било трећег. То што је неко желио сукобе и да баци сјенку на чин који је свечан, па су му планови поремећени, ја сам врло задовољан и срећан, казао је он.

Истакао је да су му говорили да ће то проћи уз велике сукобе, а он је знао да неће.

Свако ко је био частан, рећи ће да сам био у праву. Није потписан тајну, потписан је испред 30 људи. Нису били позвани медији, тачно, таква је била одлулка, али су обавијештени су одмах након потписивања, рекао је он.

Шеф граничне полиције имао је роблеме у континуитету и није могао да остане на том мјесту.

-Он је то искористио да прелазак патријарха представи као разлог. Ја имам питање за њега, шта се ради са прекограничним шверцом. Зашто нијеси сузбијао шверц у претгодном периоду, рекао је он.

Најновији чланци

Погубна црногорска култура. Ниједан истакнути културни стваралац није Србин!

Из Министарства културе и медија Црне Горе најавили су да ц́е размотрити могућност да се измијени Уредба о критеријумима и начину додељивања статуса истакнути...

Поводом празника Светих мученика у Ефесу: Болесне исцјелите, жалосне утјешите!

СУСРЕТ СА СВЕТИЊОМ СВЕТИХ СЕДАМ МУЧЕНИКА У ЕФЕСУ                                 Поводом празника Светих седам мученика у Ефесу, доносимо фотографије и дјелове из путописа блаженопочившег Митрополита црногорско-приморског...

Када полиција саслушава: Сумњива безбједносно г…… мотка!

Звони ми мобилни јуче, тачно у 16:34! - Добар дан! Да ли је господин Росандић? - Да! Изволите! - Овдје Момо П. из ЦБ Подгорица! Хтјели смо...

Ђорђије Блажић: Због гласача Подгорица не жели Зету!

-Јасан је циљ и позадина да Главни град практично не жели да у свом саставу има Зету, него да је на силу формира као...

Сергеј Шојгу: Операције у Украјини планирају се у Вашингтону и Лондону!

У НАТО нико нема сумње да ће Русија остварити све циљеве своје специјалне операције у Украјини, рекао је Сергеј Шојгу на Московској конференцији о...