Насловна Политика Дритан Абазовић: Мјере ће морати да се поштују, министар здравља ради одличан...

Дритан Абазовић: Мјере ће морати да се поштују, министар здравља ради одличан посао!

Мјере које је донио Институт за јавно здравље ће се стриктно придржавати, а ко то не жели мораће да сноси одговорност, рекао је потпредсједник Владе Дритан Абазовић.

Када су Тузи били у сложеној епидемиолошкој ситуацији цијела Црна Гора се солидарисала. Сада је то општина која је у првој категорији, на зеленој листи, међутим, у Црној Гори се дешава супротан процес, конкретно у Подгорици. Тузи, Даниловград и Бар можда јесу колатерал, али с обзиром на то да је коронавирус укупна солидарност државе, не могу да прихватим да дођемо у ситуацију да направимо кластер, изазовемо вјерску и националну мржњу, од ситуације правимо политички проблем, подносимо кривичне пријаве и хапсимо да би се данас вратили поштовању мјера, казао је Абазовић на телевизији А1 одговарајући на питање да ли је Општина Тузи колатерална штета.

Мјере које је донио Институт за јавно здравље ће се, истакао, стриктно придржавати, а ко то не жели мораће да сноси одговорност.

Жао ми је што су неки грађани постати колатерал, што ће неки грађани плаћати казне за неодговоран однос политичара, казао је Абазовић.

Затворске казне, како је казао, не може нико да плати, коментаришући најаву да ће новчане казне бити плаћене, а потом додао да не може да прејудицира врсту казне за оне који су кршили мјере, те да би то сматрао неодговорним.

-Са државом нема игре, правила су једнака за све, категоричан је Абазовић.

Потпредсједник Владе рекао је да све са лажним дипломатом Стеваном Симијановићем говори о апсурдности наше политичке сцене.

Не могу да прихватим да људи који су дуго у политици, попут Рашка Коњевића, могу да се баве тривијалним глупостима. Симијановић се лажно представио, што се открило након што је довео Американце из компаније за продају оружја, коју свако може да провјери, има НАТО код и продаје производе у НАТО земљама. Треба ли ја да кажем зашто је Рашко Коњевић сједио са Петром Ивановићем или Мило Ђукановић са Мухамедом Дахланом, навео је Абазовић.

Потпредсједник Владе сматра да другим функционерима треба смањити зараде и тај новац дати љекарима.

То би за мене било праведно рјешење, казао је Абазовић упитан да ли ће подржати измјене закона којима ће се увећати плате радницима у здравственом сектору.

Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић, према његовим ријечима, ради врхунски посао.

Све критике на њен рачун су чиста пропаганда, рекао је Абазовић.

Демократска партија социјалиста се до 30. августа није, како је казао, интересовала за здравље становништа, а од тада то чини свакодневно.

Процес добијања вакцина је државни процес и њиме се баве искључиво владе, истакао је Абазовић.

На питање да ли је ДПС свјесно угрожавао здравље грађане потпредсједник Владе је казао да не жели то да коментарише.

Ми смо хтјели да спријечимо окупљања. Све је предмет анализе. Морамо да разумијемо да нас је корона све уморила, не само нас, него и у другим државама. Почетни страх су људи превазишли од короне. Влада чини све да заштити здравствени систем. Болнички капацитети су прилично пуни, а љекари прилично уморни, а онда због неодговорних политичара или појединаца треба сви да трпимо. Борба против короне није политичка тема, категоричан је Абазовић.

Није, како је додао, против критика, јер је и Грађански покрет УРА критиковала рад Националног координационог тијела за борбу против заразних болести.

Одговарајући на питање да ли су искључиво грађани криви за ширење коронавируса, с обзиром на недавну предају изборних листа када ниједна партија није поштовала прописане мјере, одговорио је да су и они грађани.

-Нијесам себе искључио одговорности. Сви морамо да уложимо напор, нарочито у процесу припреме за масовну вакцинацију, казао је Абазовић.

Влади је, како је додао, важно и да се припремимо за предстојећу љетњу туристичку сезону.

Најновији чланци

Брука: Због извјештавања кажњен новинар Спасоје Томић!

Због подршке министру правде, људских и мањинских права Владимиру Лепосавићу у Никшићу крајем марта, новинар портала "Национал" Спасоје Томић, прекршајно је кажњен! - Био сам...

Икона Богородице Филермосе у лошем стању: Шрафцигером оштетили оквир!

Икону Богородице Филермске отели су из манастира Острог агенти УДБЕ 1952.г, потом је украден из касе УДБЕ у Титограду највећи -централни драгуљ прије 1978.г,...

Пријетње: Јелена Боровинић-Бојовић поднијела пријаву!

Управа полиције интензивно ради на идентификацији особе која је путем е-маила пријетила министарки здравља Јелени Боровинић Бојовић. Боровинић Бојовић је, како је саопштено, јуче Управи...

Огласила се газдарица, Рајзинг Ранке за свакога по нешто: Сви у парламент и да гласају по савјести, комите кући!

Амбасадорка САД у Црној Гори Џуди Рајзинг Рајнке позвала је све посланике у парламенту да по личној савјести гласају о иницијативи за смјену министра...

Милу сви сметају, од Срба до ЕУ: Виола фон Крамон потплаћена, јер је шефа ДПС-а назвала “ корумпирним лидером“!

Мило Ђукановић заратио је са функционерима ЕУ. Прво га је известилац Европског парламента за Космет Виола фон Крамон назвала „корумпираним“, а онда је шеф његовог...