Насловна Политика Дритан Абазовић: Да се договоримо или да се поздравимо!

Дритан Абазовић: Да се договоримо или да се поздравимо!

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић апеловао је на посланике да што прије изаберу пуни састав Тужилачки савјет. Коментаришући актуелне преговоре скупштинске већине поручио је да се мора створити подлога да већина фунцкионише.

Ако заиста не функционишемо онда треба наћи неки други модел и да се поздрављамо, поручио је Абазовић.

Абазовић је новинарима казао да је избор Тужилачког савјета једно од најважнијих питања у Црној Гори. Каже да је то питање од пресудне важности за владавину права у Црној Гори.

-Мој апел посланицима, да изаберу пуни састав ТС, јер можемо лако да дођемо у ситуацију да изаберемо крњи састав да не урадимо ништа, да се створи утисак да се нешто урадило да ствари остану идентичне, поручио је Абазовић позвао скупштину да то што прије учини.

Коментаришући актуелне преговоре скупштинске већине, Абазовић је казао да УРА никад није избјегавала дијалог и да су њихови ставови јасни.

-Што се нас тиче ми ћемо учествовати у дијалогу, понудити рјешења, покушати да пронађемо најмањи заједнички именилац свих партија, поручио је Абазовић. Према његовим ријечима, морају се поставити неке границе.

Чули сте и наше међународне партнере. Ја нијесам крив што је перцепција за неке политичке субјекте таква каква јесте, додао је он.

Абазовић је рекао да сада не може идентификовати рјешење око модела владе.

-За нас је предлог Демократског фронта (ДФ) и Демократа неприхватљив, мислим да се ту ставила тачка, сад треба да видимо има ли неко бољу идеју, казао је он.

На питање шта је тачно неприхватљиво у понуди ДФ-а и Демократа, Абазовић је рекао да је неодговорно да Црна Гора буде таргетирана као држава која није проевропска.

Све у вези са тим је речено, не само од људи који су актери политичког живота Црне Горе него и од оних који су актери на много већој политичкој сцени. Ако треба да будемо таргетирани као влада која није проверопска, прозападна, која скреће курс, ја то сматрам неодговорним, оцијенио је Абазовић.

Најновији чланци

ДФ: Хроника пропасти 13-јулске награде, признање за средњошколског писца -хушкача на Србе!

Режим Ђукановића је и досад злоупотребљавао институт Тринаестојулске награде чашћавајући њоме своје вјерне полтроне за изузетне домете у слијепом слуганству и послушништву , али...

Награде, заграде и домаћа апокалипса: Када 12-ти прождере 13.јул!

Пише: Иван Милошевић Буран јучерашњи дан! Судећи према добитнику 13-јулске награде рекло би се да славимо 12., а не 13 јул. Тога 12. јула формирана...

Миљан Станишић: „Братоубилачки и грађански рат у Црној Гори 1941. године“ (10)!

Пише: Миљан Станишић УЛОГА КРАЉЕВСКИХ ОФИЦИРА У УСТАНКУ ЈЕ БИЛА ЗНАЧАЈНА Непостојање или слабо функционисање система команди, неорганизованост, непланирање и некоординисаност, лоше процјене и сл. биле...

Студија Миљана Станишића скренула пажњу јавности: Књига коју смо чекали 80 година!

Књига Миљана Станишића „Братоубилачки и грађански рат у Црној Гори 1941. године“, скоро је  угледала свјетлост дана и дистрибуира се уз дневну новину „Дан...

ПОЛУФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА: СРПСКИ ВИТЕЗ НОВАК ЂОКОВИЋ!

Који је враг Новаку Ђоковићу! Доведе те до очаја, а онда до тријумфа! То не може свако, за то човјек треба да се роди...