Насловна Колумне Драган Росандић: Тероризам!

Драган Росандић: Тероризам!

Пише: Драган Росандић
Као што сте чули, Основно тужилаштво у Подгорици поднијело је експресно против мене прекршајну пријаву – „због дрског понашања на Фејсбуку, гдје сам коментарисао трагедију на Цетињу, дајући јој политички контекст иако ни у назнакама трагедија нема национални, вјерски или политички предзнак!?“ Дакле, уважени тужиоци су већ петог дана од трагедије закључили да трагедија нема политички предзнак, иако истрага још увијек траје и нема ни назнака шта је узрок трагедије!
По тужиоцима, монструм који је побио десет недужних суграђана, а који је носилац листе и одборник шовинистичког и хушкачког СД-а у цетињском парламенту, уопште им није сумњив политички!?
Тужилаштво
У консултацијама са неким адвокатима, они тврде да је тужилац Милановић прекорачио своја овлашћења – јер Тужилаштво даје оцјену само о постојању или непостојању кривичног дјела, а не и прекршаја, што је овлашћење полиције!
Ово би, у преводу, требало да значи да полиција сматра како нема основа за прекршајну пријаву, али се тужилац Милановић неовлашћено умијешао и прекорачио границе својих службених овлашћења!
Него, виђећемо још!
Стрес
Боравио сам у Колашину пет-шест дана, на одмору, кад сам у петак, 12. августа, негдје испред 17 часова, чуо стравичну вијест! Сједећи у кафани, један гост је саопштио:
– На Цетињу се десио масакр! Побијено је најмање десеторо, а жртве се још броје! Побијена су и дјеца!
У трену сам доживио стрес! Прођоше ми кроз главу она дјеца из Никшића, што су била нападнута испред Цетињског манастира! Ево га, сигурно, неки монструм напао ескурзију ђеце из Берана, Пљеваља, Бијелог Поља…. испред манастира и направио масакр! Ево нам грађански рат!
Град
Да ли сте уопште свјесни шта се десило на Цетињу? Да ли се уопште присјећате историје града и овог народа? На Цетињу је ожалошћено 50 фамилија! Пола моје фамилије је из околине Цетиња! Моји Пјешивци су на пушкомет од Чева!
Само прије 200 година Св. Петар Цетињски је бацао клетве на Цетињане да се међусобно измире и да их одлучи од крвне освете!
Шта ћемо сад са женом и ситном сирочади монструма! Да их склањамо у Србију, као што су се многи склањали последњих 300 година од крвне освете или убиства каквог Турчина, мијењајући имена и презимена, као и крсну славу, да би заметнули трагове!
Градоначелник
Погледајте само градоначелника престонице, из Драгињиног шовинистичког и хушкачког СДП-а! Ко да га је направио шумар мечки у шуми! Тражи да се Цетињски манастир препише на град Цетиње и да онда овај шумаров првијенац распоређује ко ће и кад да служи у манастиру!? Не, него да га препишемо на МЗ (мјесна заједница)!
Манастир који је на свом метеху основао град Цетиње, да се препише граду! То је као кад би чукун чукун ђеда преписали на чукун чукун унука!?
Одговорни
Да ли сте чули да је ико од одговорних макар и понудио оставку због ове трагедије? Од предсједника државе, премијера, вицепремијера и координатора свих служби безбједности, министра полиције, директора полиције…
Да ли је неко од политичких лидерчића, хушкача и загађивача овог простора најавио оставку?
Ђе је сад Драгиња Изворинка, из шовинистичког и хушкачког СДП-а, која је скакала и ђипала по Белведеру и Цетињу, помамљујући наивце? Па, ено је у једном од њених шест станова!
Ђе је Шеховић из СД-а, чији је партијски војник Бориловић побио недужне суграђане? Па, ено га у стану од 200.000 евради, који је добио за 5.000, 10.000 евради…
Ђе су Рашко и Рања, који су предводили јуриш на Цетињски манастир 4/5. септембра 2021? Па, ено их у министарским фотељама и у службеним џиповима са возачима и обезбијеђењем!
Ми смо званично прешли из фазе чарки у фазу тероризма, а то је само корак до грађанског рата! Само, и ви одговорни за ово брзо ћете доћи на ред да положите рачуне народу!

Најновији чланци

Драгош Калајић: Политичка десница и левица-модерна тумачења старих значења!

Пи­ше: Дра­гош Ка­ла­јић Прем­да се да­нас и ов­де стран­ке опо­зи­ци­је удру­жу­ју због за­јед­нич­ког не­при­ја­те­ља — из­ве­сно је да ће се у бу­ду­ћем пар­ла­мен­ту по­де­ли­ти на...

Ребаланс дебаланса: Обезбједити плате иначе колапс!

Уколико не дође до ребаланса буџета, без новца би могли остати Фонд здравства и запослени у здравству, мајке са троје и више дјеце, незапослени,...

Под Острогом, Подгорици и Херцег Новом: Трећи сабор Заједнице кола српских сестара!

Са задовољством и свесрдном радошћу обавјештавамо јавност да Заједница Колā српских сестара Црне Горе организује трећи Сабор Кола српских сестара Србије, региона и дијаспоре....

„Српска кућа“: „Чекајући Хандкеа“ – филм о српском опстанку на Космету!

Приказивањем документарног филма „Чекајући Хандкеа", једног од најнаграђиванијих српских аутора, Горана Радовановића, „Српска кућа" организује филмско вече посвећено животу преосталог српског живља на Косову...

Ваљан предлог, Ђорђа Мелони: Титу одузети италијански орден!

Ђорђа Мелони постаће прва премијерка Италије на челу најдесније оријентисане владе од Другог светског рата након што је њена конзервативна коалиција тријумфовала на недељним парламентарним...