Насловна Колумне Драган Росандић - Роси: Мишко Сорош или Западу је све дозвољено!

Драган Росандић – Роси: Мишко Сорош или Западу је све дозвољено!

Пише: Драган Росандић – Роси
Све сам се питао – што нам ово нема нашег Мишка Сороша, из МГК Вијести? Ево, скоро је два мјесеца од почетка специјалне војне операције у Украјини, како каже Путин – или агресије, како кажу ови из ЕУ и НАТО, који су 1999. млатили по нама 78 дана, објашњавајући нам да је то војна интервенција за наше добро, а не агресија на суверену земљу, оснивача и члана УН!?
Мишко геополитичар
Знао сам да се наш Мишко ломи: сукобило се у њему оно искрено емотивно руско, љубов према Русији, голоотачко (тата му је био мало сумњив из руског), породично (оженио је једну фину Рускињу), математичко (докторирао математику на Ломоносову), лењиновско (брат му Мило није скидао тих 80-их Лењинов кожни качкет са главе) против оног западњачког, фулбрајтовског, сорошевског, неолибералног, глобалистичког, финансијског, кориташког…
И, ево га, коначно прекјуче, на 52. дан Путинове специјалне војне операције у Украјини, или „инвазије“, што би Мишко рекао!
Машан је преломио у мозгу! Мислим, преломио је он одавно – још кад је добио Фулбрајтову стипендију и упознао Сороша! Када су релативно младог и талентованог математичара, бистрог сељака из неке вукојебине у Горњој Морачи, обасјала свијетла америчког велеграда – и, како то обично бива, заслијепила!
Тако је талентовани скоројевић, пардон математичар прекјуче, у ауторској поњави од текста на двије стране, у Вијестима, постао и геополитичар и историчар:
„Формално је започео рат између Русије и Украјине, а, у суштини, то је рат између двије цивилизације у Русији, између европске и азијатске Русије, које су изнијеле рат изван територије своје земље“!
А требало је да крене овако: Формално је започео рат између Русије и Украјине, а, у суштини, то је рат између двије цивилизације у свијету, између Америке и Русије, до последњег Украјинца, који је Америка (и Британија) унијела у Европу да би осакатила Европу и оштетила Русију!
Мишко историчар
Математичар Мишко појма нема о историји, исто као што појма нема ни о геополитици!
Рвајући се подуже са историјатом Русије, Мишко исправно запажа да су „бојари експлоатисали кметове, као што су и бијелци у Америци држали у ропству црнце“ – истовремено се одушевљавајући „развојем индивидуализма и светости људског достојанства у Европи“!? Е, сад, да ли у то европско достојанство рачуна и крсташке ратове темплара и католика против Византије, пљачку Јерусалима и Константинопоља, инквизицију католичке цркве, спаљивање „вјештица“ на ломачама, прогон науке, математике, физике, астрономије, Ђордана Бруна и „Ипак се окреће“, масакр Јевреја у Шпанији, тевтонце и римске папе који су се били запутили у tera mission покатоличавања Русије, Кијевске Русије, Галиције, Пољске… колонијализам, империјализам, интервенционизам, фашизам, нацизам, педеризам…
Мишку је француска револуција 1789. идеал слободе, једнакости, братства, и стварања европске (кон)федерације нација, па му се зато Наполеон запутио на Москву из љубави према руском народу, а Руси нису схватили па су му масакрирали војску и генерале – а не капира да су Енглези увалили „француску револуцију“ француским краљевима, како би јебали мајку мајчици Француској, као континенталном и колонијалном конкуренту!
Као што су и англосаксонци (и германи) увалили Русији Лењина и комунизам да јебу мајку мајчици царској Русији! Или, као што су утрпали Србији Јосипа Броза да јебе мајку мајчици Србији!
Или, као што су нам инсталирали Мила Лопова и Мишка Сороша да јебу мајку мајчици Црној Гори!
Или, као што су наштеловали овог комичара Зеленског да јебе мајку Украјини – односно, мајчици Малорусији и Новорусији!
Мишко русофоб
У Мишковој фиксацији рата између двије цивилизације у Русији, европске и азијатске Русије, а заправо између традиционалне православне (каква год да је) и неолибералне западњачке (знамо каква је из сопственог искуства) – Мишко је, природно, подржао ову другу либералну Русију – нешто слично као другосрбијанци у Београду и другоцрногорци, односно монтенегрини, у Црној Гори! Мишко је пригрлио руске либерале: пијаног Јељцина, поквареног иноминистра Козирјева, Михаила Касјанова, Березовског, Ходорковског, Анатолија Чубајса, руске олигархе (руски лопови), нешто слично као Мило и Мишко – који су, сви на гомилу, јебали мајку мајчици Русији!
И, наравно, Путин му је сад „трагична фигура руске историје“, јер је видио трагедију Јељцинове Русије од 1990 – 2000, а прије тога и трагедију Југославије!
И онда, наш Мишко, природно, срља даље – наранџаста обојена револуција 2004, у Кијеву, му је „жута револуција“ и празник демократије, а класични државни удар на Мајдану у Кијеву 2014. му је „Еуромајдан“, односно „одлука Украјинаца да се интегришу у ЕУ“!?
И, у истом заносу, наш Мишко пада у сорошевски делиријум:
„Зато Украјину у овом тренутку, с истим жаром, бране Украјинци оба језичка идентитета – украјинског и руског! Као што се у Црној Гори око идеје слободе и равноправности окупљају Црногорци, Албанци, Бошњаци, Хрвати, дио Срба да би изградили државу у којој неће бити ничије народносне и националне супремације“!??
Какво баљезгање! Ни слова да у европској Украјини кловна Зеленског више нема руског језичког идентитета, да је забрањен руски језик, да су забрањени медији на руском језику, да су забрањене проруске партије, да су руски политички лидери похапшени и ликвидирани, да је нападнута Руска православна црква, отети манастири и претворени у магацине, измишљена нека нова црква, као и у Монтенегру! Такође, ни слова о приближавању НАТО инфраструктуре руским границама, о НАТО инструкторима, о биолошким лабораторијама…
А у Монтенегру све ово пресликано, кловнови и комичари – наши Порошено, Тимошенкова, Зеленски, Миша… И Срби не могу у власт, иако су побиједили на изборима!? А Мишко нам тртља о слободи и равноправности!?
Достојевски
Зато је данас на демократском Западу врхунац колективне хистерије „потирања цијеле једне културе“, односно забрањивање Достојевског, скидање са репертоара „Лабудовог језера“ Чајковског, рушење Пушкиновог споменика – а заправо рушење темеља саме те Европе!?
А Фјодор Достојевски није случајно упозоравао:
„Не отварајте врата Европи! Европа се налази уочи пада, уочи пада свеопштег и ужасног! У Европи су се формирала грађанска уређења, а она је потпуно безбожничка! Наилази четврти сталеж, лупа, наваљује на врата, и ако му се не отвори, разбиће врата! Он неће старе идеале и одбацује сваки дотад познати закон!“
И, опет Достојевски:
„Ако нема Бога, све је дозвољено!“
На Западу је данас све дозвољено!
Извор: фејсбук

Најновији чланци

Владан Раичевић (ДФ): Дритан неће пасти!

Мислим да Влада 19. августа ипак неће изгубити повјерење. Један од највећих разлога за то је што извршну власт провјерава тренутно највећи губитник на...

Јуриш неопартизана из „Вијести“, „Побједе“, „ЦДМ“а: Пуцате, а рат одавно завршен или братска небратска хајка на четнике и цркву!

Пише: Иван Милошевић Јуче "Побједа", данас "Вијести" и "ЦДМ". Кажу - нон пасаран, ђаво ће проћи, али четници неће! Тема - скуп у Горњем Заостру,...

Управа полиције: Реговали након три минута, испалили око 20 метака!

Управа полиције поново се огласила поводом трагичног догађаја на Цеињу. Тврде да су на лицу мјеста били за три минута, да овим хитиним активностима...

Када предсједнику пишу: Телегрaм non grata!

На адресу кабинета Предсједника Црне Горе данас је достављено писмо предсједника Републике Србије Александра Вучића упућено предсједнику Ђукановићу поводом несреће на Цетињу у којој...

Херцег Нови: Патријарх Порфирије у манастиру Савина!

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије молитвено је присуствовао јуче, на празник Светих Макавеја Светој Литургији у манастиру Савина. Светом Литургијом началствовао је игуман манастира...