Насловна Колумне Драган Росандић- Роси: Амерички домаћи караван или Мали Ђокица и Весела Ратка!

Драган Росандић- Роси: Амерички домаћи караван или Мали Ђокица и Весела Ратка!

Пише: Драган Росандић-Роси
У овим позним октобарским данима, неколико делегација владе нашег малог и неовисног Монтенегра отиснуло се преко баре – по инструкције! Како је закључено да инструкције америчке амбасадорке у Подгорици, о лијепом понашању, нису баш најпрецизније – делегације су се запутиле право у Вашингтон, и Њујорк, по додатна појашњења!
Чувари Монтенегра
Главну делегацију предводио је први потпредсједник владе и чувар Монтенегра, Дритан Абазовић! У делегацији су још били први помоћник првог чувара Монтенегра и Дританов савјетник, Филип Аџић, и други помоћник првог чувара, министар МВПЕИ Мали Ђокица (са оном ћелом пљунути мој „ђока“)! Делегација је склепана сходно нивоу посјете – домаћине су представљали први и други помоћници замјеника секретара у Директорату за пацификовање балканских индијанаца и домородаца! То је, отприлике, као да их је примио амерички Марко Милачић!
У одвојену посјету одлепршао је и министар финансија Мицкеј Спајић – да чува интересе премијера Кривокапића и своје!
А на индивидуали излет преко баре одлучила се и министрица јавне управе и медија, комиткиња Тамара Срзентић – да чува интересе „комита“, и да се види са другарицама са студија!
Сума сумарум – ова туристичка путешествија коштаће нас пар стотина хиљада евради! Уколико ова весела дружина успије да отплати бар трошкове пута каквом хуманитарном донацијом из УСА – посјете можемо сматрати успјешним!?
Оно љетошње пландовање премијера Кривокапића и министра Мицкеја десетак дана у Токију на Олимпијади, такође од пар стотина хиљада евради – још није отплаћено! Мислим, из Токија још није стигло ни за бурек!
Издајници Монтенегра
Невјероватан обрт и крешендо ове необичне посјете догодио се у њујоршком конзулату нашег неовисног Монтенегра! Дританова делегација сусрела се, по традицији, са нашим дијаспорцима – муслиманима, Бошњацима и Албанцима из Њујорка и околине, иначе родом из Гусиња, Плава, Петнице, Рожаја… То су они исти што су годинама и деценијама са радошћу дочекивали Мила Лопова, Душка Радијатора, Суља и рахметли Рафета – али у својим кафанама и ресторанима у Њујорку!
Предсједник некаквог Бошњачког савеза дијаспораца, Есад Растодер, њујоршки кафеџија, ресторанџија, продавац бурека, сјеменки, кикирикија, сусама и леблебија Њујорчанима, благоизволио је чинодејствовати и очитати моралну и политичку буквицу Дритану и високој делегацији:
– Ви, господо ( Дритан, Аџић и Мали Ђокица), сте највећи издајници и несрећници у историји Црне Горе! Ви сте слуге „великосрпског света“! Ви сте јуришали на голоруки народ Цетиња и нападали жене (знам да Дритан воли да напада жене, али на Цетињу стварно није спопадао жене)! Ви сте преписали имовину Црногорске православне цркве Српској цркви!? Ви сте, господо, ћебадима замотавали попове да их устоличите на Цетињу! – рече бурекчија Еско, не одоливши ни овај пут да присмочи са Српском црквом и забоде свој бошњачки нос у туђе православно дупе!
Обавезујућа упутства
Након што се бурекчија Еско прописно попишао на нашу високу делегацију, на наш конзулат – а конзулат је држава, па самим тим и на нашу државу – па како је и наш конзул у Њујорку нека трања, као и минстар му МВПЕИ Мали Ђокица – част Црне Горе више није имао ко да одбрани! Односно, никог није било да овог уличара избаци наглавачке из конзулата!
Онда им је бурекчија Еско издиктирао препоруке и обавезујућа упутства, а први помоћник чувара Дритана, Филип Аџић, пажљиво је записивао.
– Ви, несрећници, уздигните се ако имате петљу и оборите четничку владу! Ако не смијете и немате храбрости тријезни да оборите владу, онда се опјаните и у пијаном стању оборите владу експерата! Такође, тражимо од вас, несрећници, да можемо, као и до сад, да долазимо из Њујорка на изборе и крадемо исте, као и до сад, са Милом Лоповом, Душком Радијатором, Суљом и Ервином, Рашком и Драгињом Изворинком! Поред овог, има да нам обезбиједите и три посланичка мјеста у скупштини Црне Горе за наше дијаспорце и да у конзулату у Њујорку буде увијек запослен и један наш бурекчија дијаспорац! – поселами високу делегацију бурекчија Еско и испрати их за Монтенегро!
Попишану делегацију, на аеродрому у Подгорици, дочекала је једино Весела Ратка, прва колумнистица првог медијско-говнарског конгломерата Вијести у Монтенегру из Друге фамеље, нестрпљиво ишчекујући радосне вијеси из Америке, које је најавила у прошлој колумни, да их прва објави у новој колумни! Али, невеселе вијести су претекле Веселу Ратку!
Извор: фесјбук Душко Ковачевић

Најновији чланци

Неђељко Рудовић: Ко ћутка новинаре, зло мисли друштву!

-Финансијска одрживост медија, нелојална конкуренција, социјални положај новинара и услови за њихов рад, снажење уређивачке независности Јавног сервиса и дефинисање модела за заштиту Јавног...

Бучни Срби и британски војник Пич: Мацоле и сјекире или Дејтон 2!

У сенци бучних вести да Срби гланцају мотке и багере да би се на мостовима, магистралама и ауто-путевима тукли међусобно, промиче овонедељна информација да...

Избори на Цетињу, у Мојковцу и Петњици

У Мојковцу, Петњици и на Цетињу данас ће бити одржани локални избори, на којима према подацима општинских изборних комисија, право гласа има више од...

Полемике: Вјеронаука на раскрсници!

Веронаука је део образовног система Србије већ 20 година, али још није решен њен статус формално, а ни правно. Нису се смириле ни расправе...
video

Истине против комунистичких лажи: Војвода Момчило Ђујић, свештеник и српски ратник!

Прича о једном од највећих четничких команданата у Другом светском рату. Филм заснован на четничким, италијанским и немачким документима, као и на сведочeњима војводиних...