Насловна Колумне Драган Росандић: 13.јул!

Драган Росандић: 13.јул!

Пише: Драган Росандић-Роси
Сваког 13. јула обиљежавамо дан када се народ 1941. подигао на устанак против италијанских фашиста и домаћих макаронџија! У устанку је учествовало око 25.000 националиста и заклетих краљевих официра, као и око 7.000 комуниста и интернационалиста! Устанак је заправо реакција на Петровданску скупштину 12. јула на Цетињу и проглашење неовисног фашистичког Монтенегра од стране монтенегринских макаронџија и италијанских фашиста!
Последњих 20-ак година овдашњи усташко-фашистички режим 13. јула слави тековине фашистичког 12. јула! Па тако и ове године!
Нарикача Јасмина
У Никшићу је дошло до сукоба између ових што славе 13. јул под тробојкама, потомака 13. јулских устаника, и ових што славе 12. јул под жуто-црвеном заставом фашистичког Монтенегра, потомака макаронџија!
Ево, скоро годину и по дана, око 150 – 200 макаронџија, „комита“, екстремиста, терориста, нарикача и алапача малтретира Црну Гору! Блокирају саобраћајнице, забрањују филмске представе, књижевне вечери, концерте, а покушали су и државни удар на Белведеру 4/5. септембра 2021! Полиција и Тужилаштво не реагују, конобар нам је министар полиције – па нам и кућа личи на кафану пуну пијаних гостију, који се гађају флашама, чашама и столицама!
Окупљене „комите“ и макаронџије у Никшићу поздравила је нарикача Јасмина Никчевић, предсједница Жирија за додјелу највише државне 13.Јулске награде!? Нарикача Јасмина је баш уочи празника додијелила 13.Јулску награду Балеги из Улциња – Андреју Николаидису!
Сељанчура Данијела
У склопу 13.Јулских свечаности, у вили „Горица“, предсједница Скупштине Данијела Ђуровић (СНП), Сељанчура из Херцег Новог, раздрагано је уручила државну 13.Јулску, а заправо 12.Јулску награду, Балеги из Улциња – Андреју Николаидису!? У „књижевном опусу“ ове улцињске Балеге, која нам се довукла из Сарајева бјежећи од Алијиних исламских фундаменталиста да од њега не направе шкембиће, најистакнутија мјеста су: „Православље у Црној Гори смрди као кужна лешина до неба“ и „Херцег Нови је балега од града, а његови становници ми се гаде!?“
Још једна узданица часног СНП-а, још часнији посланик из Андријевице Драган Вукић, огласио се отвореним писмом овдашњој узнемиреној јавности, након додјеле награде Балеги:
„Ја, Драган Вукић, од тог оца и те мајке, од ђеда јунака и прађеда хајдука, (како он испаде овакав!?) обавјештавам вас да ја нисам гласао да Николаидис добије 13.Јулску награду…“!?
Јеси, јеси, Вукићу! Спрдао си се честитом Весу Ракчевићу којег ниси хтио гласати, по налогу Јока и Дада, за члана жирија, јер тобош „ниси знао да је он један од оснивача СНП-а, обзиром да има много оснивача“!? Дао си кворум за избор Сплачинарског жирија, гласао си за све предлоге ДПС, СДП и Бошњачке странке о члановина жирија, изабрао си нарикачу Јасмину за предсједницу Жирија, а онда је Сплачинарски жири дао награду Балеги, а награду Балеги уручила је твоја Сељанчура из часног СНП-а!
Сад кад те народ мршика по улицама, пишеш покајничка писма! Мало вам је било мршикање из Мурине, тебе и Даде, па си га и у жирију осмочио!
Принцеза Ксенија
Новоформирана накалемљена преварантска парламентарна већина издајника народне воље од 30. августа 2020. (Мило, Дритан, Ибрахимовић, Јоко, Дадо) искористила је празник да отвори први ауто-пут у овој забити Горње Мрке – Матешево, у дужини од 42 км! Комичар Дритан прихватио је неке веселе сугестије да се ауто-пут назове „Ауто-пут Принцеза Ксенија“!?
Како је ово дионица будуће трасе ауто-пута Београд – Бољаре, а у Србији се ауто-пут зове „Милош Велики“, неминовно је да ће на граници на Бољарима Милош Велики ући у Принцезу Ксенију или ће Ксенија наскочити на Милоша!?
Комичар Дритан каже да је принцеза Ксенија прва жена возач на Балкану!? Да ли је то баш тачно, кад је полагала возачки, ко му је то испричао, ајде можда у Монтенегру и јесте јер ту и није имао ко обзиром да је било троје возила, али на Балкану…
Принцеза Ксенија је историјски потпуно небитна личност! Докона усјеђелица која је ту на Цетињу нешто као имитирала моду са европских дворова – вјежбала балет, прва се поперила на бицикло, бавила се фотографијом и фотографисала тату и маму – краља Николу и краљицу Милену…
Стрина Даринка
Ја сам више да се ауто-пут назове „Ауто-пут Стрина Даринка“!?
Стрина Даринка је била далеко искуснија и много ширих схватања! Била је то једна отмена и школована дама из Трста, преферирала је француске манире на цетињском двору, сви су морали да изувају опанке кад улазе на двор, а ко се није купао бар једном у недељу дана – није могао ни ући у двор!
Стрина Даринка је такође изврсно возила, посебно у кривинама, а једном су их ухватили ђе даје часове младом књазу Николи… из вожње!
Такође, стрина Даринка би се много боље снашла и са Милошем Великим (Обреновићем) од принцезе Ксеније! Ксенијина вјеридба са Александром Обреновићем није се срећно завршила! И краљ Александар је преферирао искусније даме, као Драгу Машин!

Најновији чланци

video

Краљевина Југославија: Зашто је убијен српски краљ?

Ко је извршио убиство српског краља и зашто? Како је краљ планирао да се се супростави надолазећој опасности од нацистичке Немачке? Који су разлози...

Израел: Новак Ђоковић освојио турнир у Тел Авиву!

Новак Ђоковић освојио је турнир у Тел Авиву! Није играо спектакуларно, таман колико треба да освоји турнир и ко зна који пут покаже планети...

Разоткривања: Свето-јеронимска афера 1901. године или претварање Срба у Хрвате!

Пише: Саша Недељковић, члан Научног друштва за историју здравствене културе Србије Срби католици у српским земљама били су на удару римокатоличких клерикалаца. Први хрватски католички конгрес...

Милан Кнежевић: Да испушимо по једну!

Један од лидера Демократског фронта и предсједник скупштинског Одбора за безбједност и одбрану, Милан Кнежевић, прокоментарисао је хапшење директора Управе прихода и царина Рада...

Мило Први истрчава: Док се Америка нећка, шеф ДПС-а позвао Украјину у НАТО!

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић и предсједници још осам држава чланица НАТО савеза Централне и Источне Европе, осудили су данас заједно руску анексију украјинских...